facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Κόντρα Μανιάτη - Σπίρτζη για τη σύμβαση παραχώρησης του Θριάσιου Πεδίου

Σε ανοιχτή αντιπαράθεση με χαρακτηρισμούς και σοβαρές καταγγελίες επιδόθηκαν στη Βουλή, ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης και ο βουλευτής της ΔΗΣΥ, Γιάννης Μανιάτης.

Αφορμή για το περιστατικό ήταν η καταγγελία του κ. Μανιάτη για αλλαγή των όρων της σύμβασης για το Θριάσιο Πεδίο με τρόπο που παραβιάζεται η νομοθεσία και ευνοείται ο παραχωρησιούχος.

Όπως εξήγησε, το ύψος του τιμήματος καθορίστηκε σε 31 εκατ. ευρώ από 68 εκατ. ερυώ που ήταν αρχικά.

«Η κυβέρνηση έγινε το νομοθετικό πλυντήριο των επιθυμιών της κοινοπραξίας», κατέθεσε στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή έγγραφα και υποστήριξε πως με μια σειρά ύποπτων ενεργειών άλλαξαν οι όροι της αρχικού διαγωνισμού εις βάρος των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου καθώς μεταξύ άλλων το τίμημα έπεσε στα 31 εκατ. ευρώ από 68 εκατ. ευρώ που προβλεπόταν αρχικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο υπουργός απέκρουσε τις καταγγελίες, λέγοντας πως η διαδικασία ακολούθησε το νόμο και η σύμβαση είχε την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Μάλιστα, αφού σημείωσε πως με τις ενέργειες του υπουργείου του ξεκόλλησε μια επένδυση που είχε βαλτώσει, άφησε αιχμές για την φύση των καταγγελιών, υπονοώντας πως υποκινούνται από ανταγωνιστική εταιρία.

«Μας λέει ο κ. Μανιάτης ότι βάλαμε ενιαίους συντελεστές δόμησης σε όλα τα εμπορευματικά κέντρα. Το κάναμε για να διορθώσουμε τις αθλιότητες. Πριν μπορούσαν να χτίσουν 250 χιλ τ.μ όταν οι όροι δόμησης επέτρεπαν 80 χιλ τμ. Αυτό το έκαναν με νόμο του 2010 που έδινε την δυνατότητα στον υπουργό να αλλάζει όποτε θέλει τους όρους δόμησης. Φέραμε ενιαίους όρους δόμησης. Ποιο είναι το κακό;», είπε.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news