facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Μητσοτάκης από ΑΤ Ομόνοιας: «Χρέος μας η ασφάλεια των πολιτών»

Το Αστυνομικό Τμήμας της Ομόνοιας, το οποίο χθες βράδυ έγινε στόχος συντονισμένης επίθεσης, επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη.
«Είμαι εδώ για να εκφράσω την έμπρακτη συμπαράστασή μου στις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι στοχοποιούνται πια καθημερινά από οργανωμένες συμμορίες. Δεν υπάρχει ευημερία χωρίς ασφάλεια. Και δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ισχυρή Αστυνομία. Δεσμεύομαι, για άλλη μια φορά, ότι αυτά τα συνεχιζόμενα φαινόμενα βίας, τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανδρών και των γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά ταυτόχρονα εγκαθιδρύουν και ένα συνολικό αίσθημα ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες, θα παταχθούν με αποφασιστικότητα την επόμενη μέρα που θα μας εμπιστευθεί ο Ελληνικός λαός τις τύχες της χώρας»,  δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξερχόμενος από το αστυνομικό τμήμα, ενώ συνέχεια άφησε αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ:
«Φαίνεται ότι έπρεπε να μαθευτεί η δική μου παρουσία εδώ στο Αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας, ένα Αστυνομικό Τμήμα το οποίο έχει στοχοποιηθεί επανειλημμένως, για να ευαισθητοποιηθεί, επιτέλους, η πολιτική και η επιχειρησιακή ηγεσία της Αστυνομίας, να έρθουν εδώ να δουν τι πραγματικά συμβαίνει. Και αναρωτιέμαι τι περιμένουν κάποιοι, αν περιμένουν να καούν αστυνομικοί από μολότοφ για να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους. Και μιας και η κυρία Υπουργός είναι εδώ, ίσως είναι καλό να πεταχτεί και μια βόλτα λίγο παρακάτω να δει και τις καταλήψεις των διαφόρων συλλογικοτήτων και τα απαράδεκτα αυτά φαινόμενα τα οποία ντροπιάζουν την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και τα οποία υπονομεύουν με τρόπο βάναυσο και τον ίδιο το χαρακτήρα του δημοσίου Πανεπιστημίου». 
«Οι Έλληνες πολίτες σήμερα, όχι μόνο εδώ στο κέντρο της Αθήνας, στις γειτονιές της Αθήνας, στην ελληνική περιφέρεια, αισθάνονται απροστάτευτοι. Το πρώτο χρέος κάθε οργανωμένης πολιτείας είναι να εξασφαλίζει την ασφάλεια των πολιτών. Αυτό είναι κάτι το οποίο την επόμενη μέρα θα το κάνουμε πράξη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε και συνάντηση με το Διοικητή του Τμήματος Ομονοίας.
Την ίδια ώρα, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών πραγματοποιεί παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα, σε ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους τους που δέχθηκαν επίθεση. 
Υπενθυμίζεται ότι από τη δολοφονική, όπως τη χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί, επίθεση περίπου 80 κουκουλοφόρων που σημειώθηκε χθες το βράδυ έξω από το αστυνομικό τμήμα στην οδό Βερανζέρου τραυματίστηκαν τέσσερις αστυνομικοί, που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο 401 για την παροχή πρώτων βοηθειών. 
Παράλληλα, από την επίθεση με βόμβες μολότοφ προκλήθηκαν φθορές σε συνολικά πέντε υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομίας και πέντε οχήματα πολιτών. 
Οι δράστες της επίθεσης, περίπου 80 άτομα,έφτασαν στο σημείο της επίθεσης από διαφορετικά σημεία για να μην κινήσουν υποψίες,πέταξαν αρχικά πέτρες κατά αστυνομικών και οχημάτων και εν συνεχεία εκτόξευσαν τις βόμβες μολότοφ. Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι αστυνομικοί, απομακρύνθηκαν από το σημείο και μετακινήθηκαν προς το Πολυτεχνείο και την περιοχή των Εξαρχείων.
newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news