facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Ν.Δ.: Να διπλασιαστεί το επίδομα θέρμανσης

Ερώτηση στη Βουλή με αφορμή τη σημερινή εκκίνηση της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης προς 1,15 ευρώ το λίτρο, εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών και ιδίως των εξοντωτικών φόρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση, κατέθεσαν 73 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία προτείνεται η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης και η επαναφορά των κριτηρίων χορήγησης που ίσχυαν το 2014.

Για το θέμα αυτό, ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Βεσυρόπουλος, δήλωσε πως «το 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση με κορμό τη Νέα Δημοκρατία μείωσε κατά 30% τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και διατήρησε την καταβολή επιδόματος για το πετρέλαιο θέρμανσης, ύψους 0,35 ευρώ το λίτρο, με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, προκαταβάλοντας το 25% του επιδόματος».

«Από εκεί και πέρα ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και, αποκαλύπτοντας την ψευδεπίγραφη κοινωνική πολιτική της, προχώρησε στα εξής:


  1. Αύξησε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 22% και τον ΦΠΑ στο 24% εκτοξεύοντας την τιμή του.
  2. Μείωσε το επίδομα θέρμανσης από το 0,35 ευρώ το λίτρο, αρχικά στο 0,25 ευρώ το λίτρο και στη συνέχεια στο 0,125 ευρώ το λίτρο.
  3. Μείωσε κατά 50% τον αριθμό των δικαιούχων θεσπίζοντας «κόφτη» που απέκλειε ανθρώπους που λάμβαναν το επίδομα θέρμανσης τα προηγούμενα χρόνια».
  4. Σύμφωνα με τον βουλευτή της Ν.Δ. «η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης για τη φετινή περίοδο ξεκίνησε σήμερα. Οι πολίτες θα κληθούν να το προμηθευτούν σε τιμή που θα αγγίζει το 1,15 ευρώ το λίτρο, εξαιτίας της αύξησης των διεθνών τιμών αλλά και των εξοντωτικών φόρων που έχει επιβάλλει η κυβέρνηση».


«Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι είναι αναγκαίος τουλάχιστον ο διπλασιασμός του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, στα 120 εκατ. ευρώ, με παράλληλη επαναφορά των διευρυμένων εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων χορήγησης του 2014, και καλεί την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή τη σχετική πρότασή της. Πρόκειται, άλλωστε, για ένα αυτονόητο μέτρο δικαιοσύνης που περιορίζει τις αρνητικές συνέπειες στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και στο περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης», καταλήγει ο κ. Βεσυρόπουλος.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news