facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Τι λένε οι Σκοπιανοί αρχηγοί για τους Έλληνες πολιτικούς -Οι διάλογοι [βίντεο]

Η πρώτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών γίνεται στα Σκόπια στις 27 Ιανουαρίου. Η εκτίμηση είναι ότι λύση μπορεί να βρεθεί μόνο με Κυβέρνηση Τσίπρα.
Και ότι θα δυσκολέψει πολύ, εφόσον γίνουν εκλογές που θα τις κερδίσει η Νέα Δημοκρατία.
Ν.Ντιμιτρόφ (ΥΠΕΞ): Μέσω των πιέσεων για τις ψήφους του Καμμένου, ασκείται πίεση και στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ο Καμμένος βρίσκεται ακριβώς στο 3%, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει το εκλογικό όριο. Τον Αύγουστο τελειώνει το οικονομικό πρόγραμμα. Αν θεωρηθεί επιτυχημένο, ο Τσίπρας θα πάει σε πρόωρες εκλογές. Θα είναι οι τελευταίες στις οποίες ο νικητής κερδίζει επιπλέον 50 έδρες...
Πώς θα είναι η Ελλάδα μετά τις εκλογές; Στην εξουσία θα είναι η Νέα Δημοκρατία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έχει σπουδάσει στην Δύση. Πρέπει να βιαστούμε. Οσο τσακωνόμαστε τα πράγματα γίνονται πιό εύκολα για τους Ελληνες.
Ζ.Ζάεφ: Οι προυποθέσεις όμως είναι ευνοϊκές, αφού στην Ελλάδα είναι η Αριστερά στην εξουσία. Ο Τσίρπας συμφώνησε με το χρονοδιάγραμμα του Νίμιτς,, αλλά διαφωνεί με την γραφή του ονόματος στα λατινικά. Πρότεινε το όνομα Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας η Ανω Μακεδονία, κατά τα πρότυπα του Μαυροβουνίου η της Λευκορωσίας. Είπε ότι από αυτά που προτείνει ο Νίμιτς είναι όλα αποδεκτά, εκτός από το Δημοκρατία της Μακεδονίας (Σκόπια) γιατί αυτό δεν είναι γεωγραφικός προσδιορισμός. Τόνισε επίσης ότι το erga omnes αφορά και τις χρήσεις στο εσωτερικό της χώρας. Οσον αφορά στην ταυτότητα ο Τσίπρας είπε ότι δεν αναφέρεται στην ταυτότηα των ανθρώπων, αλλά αποτελεί περιγραφή της υπηκοότητας και της γλώσσας.
Ο Τσίπρας δεν περιμένει οτι η ΝΔ θα είναι πλήρως συνεργάσιμη, επειδή ο Κ.Μητσοτάκης θέλει να εξασφαλίσει κέρδη στις εκλογές.
Τον Δεκέμβριο του 2017 είχε στείλει ο Μητσοτάκης τον ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη στον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει για τη θέση τους. Η ΝΔ είναι έτοιμη να υποστηρίζει μια λύση, μόνο όμως αν συνταχθεί κι ο Καμμένος με αυτήν
Ζ.Ζάεφ: Ο Τσίπρας θέλει λύση. Αυτό όμως μπορεί να περάσει από το ελληνικό κοινοβούλιο, μόνο αν αλλάξει το Σύνταγμα. Ο Τσίπρας μίλησε για τα βασικά. Με άκουσε προσεκτικά. Του είπα τι θα γίνει αν ανεβεί στην εξουσία πάλι το VMRO-DPMNE και ζητήσει να επιστρέψει στην αρχική του μορφή το Σύνταγμα; Τι σας βοηθάει μια αλλαγή του Συντάγματος;
Γκ. Ιβάνοφ: Ο Τσίπρας είναι θετικότερος από τον Παπανδρέου. Θέλει λύση. Δεν ορκίστηκε ενώπιον της Εκκλησίας. Είναι πιο ελεύθερος.
Η δεύτερη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στα Σκόπια γίνεται σε δύο φάσεις. Στις 16-17 Μαίου. Πάλι η εκτίμηση είναι ότι η κυβέρνηση Σύριζα είναι η καλύτερη ευκαιρία για λύση. Στην Νέα Δημοκρατία έχει επικρατήσει σκληρή γραμμή.
Ζ.Ζάεφ: Ο Τσίπρας έχει καθαρό ότι είναι για μάς πολύ δύσκολο να αλλάξουμε τη συνταγματική μας ονομασία. Αλλά αν δεν υπάρξουν συνταγματικές αλλαγές, δεν μπορεί να σχηματίσει κοινοβουλευτική πλειψηφία και αυτή δεν θα προέλθει από τις ψήφους του Καμμένου αλλά από το Ποτάμι. Αυτό θα οδηγούσε σε πρόωρες εκλογές.
Απο τη ΝΔ δεν περιμένει καμία υποστήριξη καθώς δίνει στον Βορρά της χώρας, μάχη ψήφο ψήφο ενάντια στον Καμμένο.
Πιστεύω με βάση αυτά που γνωρίζω, οτι ο Τσίπρας είναι από τους πιο αποφασισμένους να λύσουν το πρόβλημα. Και σε αυτούς συμβαίνουν δυσάρεστα πράγματα. Πιστεύω οτι και σε αυτούς έχουν αναμειχθεί ανατολικές χώρες όπως και σε εμάς, μάλιστα σε αυτούς περισσότερο απ΄οτι σε εμάς.
Ν.Ντιμιτρόφ: Αν δεν πετύχουμε τώρα στην Ελλάδα θα έρθει η ΝΔ η οποία έχει μεγάλη διαφορά στις δημοσκοπήσεις. Εκεί κυριαρχούν οι σκληρές θέσεις γύρω απο τον Σαμαρά και όχι αυτές γύρω απο την Μπακογιάννη. Σε αυτή την περίπτωση οι πιθανότητες για ένα συμβιβασμό και μια λύση θα μειωθούν δραματικά.
Ζ. Ζάεφ: Στις Βρυξέλλες είχα μια συνάντηση με μια σημαντική εκπρόσωπο της ΝΔ , τη Μαρία Σπυράκη, η οποία μου έστειλε χαιρετισμούς απο τον Μητσοτάκη. Μού είπε οτι έχει σημασία πώς θα συμπεριφερθούν οι ψηφοφόροι στην Μακεδονία και αυτό εξαρτάται από τον Καμμένο. Είναι ένα δύσκολο πρόβλημα.
Τους διαλόγους αποκάλυψε η εφημερίδα Καθημερινή στην έντυπη εκδοσή της.



iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news