facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Η απάντηση Γαβρόγλου για τους φοιτητές στην Κρήτη που παραμένουν χωρίς βοήθεια

Την καθυστέρηση στην καταβολή του έκτακτου βοηθήματος για τους 92 πυρόπληκτους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης επιχείρησε να δικαιολογήσει ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Παράλληλα, εμμέσως εγκάλεσε τις πρυτανικές Αρχές επειδή δεν έχουν δώσει ενδιάμεση λύση.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες 15 ημέρες μετά την καταστροφή της εστίας οι σπουδαστές δεν έχουν λάβει τα 2.000 ευρώ που δικαιούνται ο καθένας.

Ο κ. Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε πως τα δημόσια λογιστικά έχουν τις «δικές τους γραφειοκρατίες».

Στις 28 Σεπτεμβρίου το υπουργείο είχε ανακοινώσει πως το κονδύλι των 184.000 ευρώ πιστώθηκε στον λογαριασμό του πανεπιστημίου, όμως ο πρύτανης Οδυσσέας Ζώρας δήλωσε το πρωί στον ΣΚΑΪ πως τα χρήματα δεν έχουν αποδεσμευτεί ακόμα διότι δεν έχει δημοσιευτεί η υπουργική απόφαση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε δε πως το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι «πλούσιο» χάρη στα ποσά που κρατά νομίμως από ευρωπαϊκές ερευνητικές επιχορηγήσεις, και συνεπώς είναι «αυτονόητο» ότι θα μπορούσε να έχει καταβάλει άμεσα τα 184.000 ευρώ στους πυρόπληκτους από τα αποθεματικά του.

«Ας μην γραφειοκρατικοποιούμε» ένα κονδύλι που δεν υπερβαίνει τις διακόσια χιλιάδες ευρώ, προσέθεσε, αναφέροντας πως το ίδρυμα θα αποζημιωνόταν με την εκταμίευση του υπουργικού κονδυλίου.

Ο κ. Γαβρόγλου άσκησε επίσης κριτική στην ευρύτερη αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στο Ηράκλειο. Είπε πως δεν αρκούν οι χρηματικές δωρεές και θα μπορούσε να δοθεί αλληλεγγύη και στο θέμα της στέγασης των φοιτητών, πολλοί εκ των οποίων διαμένουν προσωρινά σε ακατάλληλο ξενοδοχείο.

Έχουμε τα χρήματα να αποζημιώσουμε τους ιδιώτες αργότερα, υποστήριξε.

Λίγο νωρίτερα ο πρύτανης Ζώρας είπε στον ΣΚΑΪ πως η τοπική κοινωνία έχει συγκεντρώσει 26.000 ευρώ για τους φοιτητές και θα πιστωθούν εντός της ημέρας ισόποσα στους περίπου 50 που ήταν μέσα στην εστία την ώρα της φωτιάς.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news