facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Τουρκία: Το «Barbaros» θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή

O Τούρκος υπουργός ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε πως «το ερευνητικό πλοίο Barbaros θα συνεχίσει τα καθήκοντά του στην περιοχή», ενώ θα ανακοινωθούν οι νέοι κανόνες εμπλοκής τους οποίους επεξεργάστηκε το πολεμικό ναυτικό του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας.

Μιλώντας σε τελετή για τα εγκαίνια των διυλιστηρίων STAR στην Αττάλεια μαζί με τον λεγόμενο «υπουργό ενέργειας» του ψευδοκράτους Οζντίλ Ναμί, ο Τούρκος υπουργός είπε «συνεχίζουμε ανέκαθεν σε πολλά πεδία τη συνεργασία μας με τη βόρεια Κύπρο. Ιδιαίτερα έχουμε πολλά κοινά προγράμματα στα οποία συνεργαζόμαστε σχετικά με την ενέργεια του νησιού», ανέφερε προσθέτοντας ωστόσο ότι «το πιο σημαντικό θέμα είναι η παρενόχληση του Μπαρμπαρός στη Μεσόγειο στα ανοιχτά της Κύπρου».

Ο Φ. Ντονμέζ αανέφερε ακόμα πως η Άγκυρα είχε δηλώσει ότι προτού γίνει ένας δίκαιος διαμοιρασμός και προτού καθίσουν στο τραπέζι οι δύο πλευρές στη Κύπρο για να διασφαλιστεί συμφωνία για τον διαμοιρασμό των φυσικών πόρων δεν αποδέχεται τα «μονομερή βήματα» εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την πλευρά του, ο Οζντίλ Ναμί είπε ότι γίνονται αποφασιστικά βήματα σε συνεργασία με την Τουρκία στα ανοιχτά της Κύπρου για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων και συμφερόντων του τουρκοκυπριακού «λαού». Μέχρι σήμερα, είπε, τείναμε πάντοτε χέρι φιλίας αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά προτίμησε να κάνει μονομερή βήματα «και εμείς σε αυτό το πλαίσιο θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε τα δικαιώματα και συμφέροντά μας σε συνεργασία με την Τουρκία».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news