facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Νέα πρόκληση από το τουρκικό «Barbaros» ανοιχτά της Κύπρου - Άμεση απάντηση από την ελληνική φρεγάτα

Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Τουρκία στη θαλάσσια «σκακιέρα» της Ανατολικής Μεσογείου, με το ερευνητικό - σεισμογραφικό σκάφος «Barbaros» να περνάει ξανά σήμερα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και την ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» να «απαντά» άμεσα, ένα σκηνικό που επαναλήφθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης.
Σύμφωνα με το Hellas Journal, η ελληνική φρεγάτα που βρίσκεται ανοιχτά της Κύπρου εδώ και πάνω από 48 ώρες κάθε φορά που το τουρκικό σκάφος περνάει την «κόκκινη» γραμμή, του ζητά να αποχωρήσει, καθώς δεν έχει άδεια και οποιαδήποτε δικαιοδοσία για να κάνει έρευνες,  
Σύμφωνα με το στίγμα από την ιστοσελίδα Marine Traffic, λίγο μετά τις 10 το πρωί το τουρκικό σκάφος κινήθηκε και πάλι εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας λαμβάνοντας την αντίστοιχη άμεση απάντηση από την ελληνική φρεγάτα. 
Η πορεία του Barbaros το τελευταίο 24ωρο
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, φρεγάτες του Ελληνικού Στόλου, μαζί με ταχέα σκάφη, εξοπλισμένα σαν αστακοί, έχουν πάρει θέσεις στο Αιγαίο και περιμένουν το στίγμα που θα τους δοθεί για να κινηθούν ώστε να στείλουν το δικό τους μήνυμα, απέναντι στο σκηνικό έντασης που προσπαθούν να στήσουν οι Τούρκοι.
Στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοανατολικού Αιγαίου, όπως και Ανατολικά της Κρήτης ήδη βρίσκονται stand by μονάδες επιφάνειας του Ελληνικού πολεμικού στόλου κι έχουν πάρει ήδη σαφέστατες εντολές από το Αρχηγείο Στόλου και την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Αποκαλυπτικός διάλογος της ελληνικής φρεγάτας με το «Barbaros»

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στην φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” και το ερευνητικό τουρκικό «Barbaros», όταν το δεύτερο πέρασε εντός των ορίων της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στις 3 το πρωί της Πέμπτης.
Σύμφωνα με το HellasJournal, η διοίκηση της φρεγάτας κάλεσε το «Barbaros» να απομακρυνθεί και μετά από το πρώτο μήνυμα άρνησης και πιθανότατα κατόπιν εντολών από την τουρκική πλευρά, το ερευνητικό σκάφος απομακρύνθηκε.
Ώρα, 3 π.μ. - Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς: «RV Barbaros, καλείσαι να εξέλθεις αυτή τη στιγμή από την περιοχή. Δεν διαθέτεις άδεια για την διεξαγωγή ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα».
Η απάντηση ήρθε με ηχογραφημένο μήνυμα
Barbaros: (χωρίς ανακοίνωση ονόματος δηλαδή Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς): «Δεν αποχωρούμε. Βρισκόμαστε εντός της τουρκικής υφαλοκρηπίδας».
Το Barbaros τελικά βλέποντας την ελληνική φρεγάτα και την ετοιμότητα που έδειξε εξ αρχής το πλήρωμά της, αποχώρησε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό.
Ανώτατες πηγές από το ΓΕΕΘΑ σημειώνουν πως η ελληνική φρεγάτα βρίσκεται εκεί για την επιτήρηση και αυτό ακριβώς έκανε και τα ξημερώματα.
newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news