facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Πλειστηριασμοί: Στο «σφυρί» και σπίτια κάτω των 80.000 ευρώ

Οι τράπεζες ανεβάζουν ταχύτητα στο μέτωπο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Στο «σφυρί» δεν θα βγαίνουν μόνο ακίνητα μεγάλης αξίας και στρατηγικών κακοπληρωτών, αλλά και ακίνητα χαμηλής αξίας κάτω των 100.000 ευρώ αλλά και των 80.000 ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους θα πραγματοποιηθούν σχεδόν 5.000 πλειστηριασμοί με στόχο να στείλουν ένα μήνυμα κυρίως προς τους κακοπληρωτές , ότι η περίοδος ανοχής έχει τελειώσει και όσοι δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν μπροστά σε πλειστηριασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι στο ηλεκτρονικό «σφυρί» βγαίνουν ακίνητα όλως των ειδών αλλά και κινητά περιουσιακά στοιχεία από αυτοκίνητα, μηχανήματα, έπιπλα και ηλεκτρονικά είδη κόκκινων δανειοληπτών.

Τα περισσότερα από τα ακίνητα που εκποιούνται καταλήγουν στα χέρια των τραπεζών και λίγα είναι αυτά που βρίσκουν αγοραστή. Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί είτε κηρύσσονται άγονοι λόγω έλλειψης αγοραστικού ενδιαφέροντος είτε αναστέλλονται λόγω ρύθμισης με τον οφειλέτη πριν το ακίνητο βγει στο «σφυρί.

Να σημειωθεί ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, που λειτουργούν ήδη από τα τέλη του 2017 και αναμένεται να επιταχυνθούν τα επόμενα χρόνια, δεν είναι το μοναδικό εργαλείο που έχουν οι τράπεζες. Βασικό εργαλείο θα αποτελέσει η πώληση πακέτων ακινήτων σε funds που εκδηλώνουν ήδη υψηλό ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news