facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Προς παραγραφή σχεδόν 4.000 υποθέσεις φοροδιαφυγής!

Πολύ πιθανό να παραγαφούν είναι περίπου 4.000 δικογραφίες που αφορούν σε υποθέσεις ποινικών αδικημάτων φοροδιαφυγής μεγάλου ύψους και έχουν μεταφερθεί στις αρχές του τρέχοντος έτους από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, σε μια νέα, υπό σύσταση, ελεγκτική υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Όπως γράφει ο «Ελεύθερος Τύποες», αιτία η αποδυνάμωση της νέας αυτής ελεγκτικής υπηρεσίας, αλλά και οι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στη σύσταση και τη λειτουργία της, οι οποίες οφείλονται ανάμεσα σε άλλα και στην απροθυμία των υπηρετούντων στην ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών εφοριακών να μετακινηθούν στη νέα υπηρεσία.

Με τους ρυθμούς με τους οποίους κινούνται αυτή τη στιγμή οι διαδικασίες για τη στελέχωση της, η -ήδη υπονομευμένη από την ίδια την κυβέρνηση- λειτουργία της δεν αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2018. Το αποτέλεσμα θα είναι να παραγραφούν οι περισσότερες από τις εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις που τής έχουν ήδη ανατεθεί για έρευνα και έκδοση πορισμάτων, δεδομένου ότι οι υποθέσεις αυτές αφορούν σε έτη πριν το 2013, που παραγράφονται σχεδόν στο σύνολό τους στις 31-12-2018.

Σαν να μην έφθανε όμως η απαξίωση και αποδυνάμωση της νέας αυτής υπηρεσίας από τον ίδιο τον ιδρυτικό της νόμο, οι διαδικασίες σύστασης και στελέχωσης της συγκεκριμένης υπηρεσίας εξελίσσονται χωρίς σωστή οργάνωση και κινούνται με ρυθμούς πιο αργούς κι από της … χελώνας!

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η στελέχωση της υπηρεσίας, στις αρχές του τρέχοντος έτους, το υπουργείο Οικονομικών και η ΑΑΔΕ «μερίμνησαν» ώστε να φορτωθεί σ’ αυτήν ένας τεράστιος όγκος περίπου 4.000 υποθέσεων φοροδιαφυγής ποινικού χαρακτήρα, πολλές από τις οποίες παραγράφονται στο τέλος του τρέχοντος έτους!
Συγκεκριμένα, στη νέα αυτή υπηρεσία μεταφέρθηκαν άρον άρον 3.979 υποθέσεις-δικογραφίες που ήταν διεσπαρμένες στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ), στην Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) και στις ΔΟΥ της χώρας.

Πρόκειται για υποθέσεις που εκκρεμούν ακόμη προς έρευνα μετά από παραγγελίες των Οικονομικών Εισαγγελέων, για τη διενέργεια ελέγχων σε υπόπτους για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό. Οι παραγγελίες αυτές έχουν μείνει εδώ και πολλά χρόνια ανεκτέλεστες. Στις υποθέσεις αυτές δεν περιλαμβάνονται ορισμένες περιπτώσεις που αντιστοιχούν σε 1.300 ΑΦΜ και οι οποίες παρέμειναν για έλεγχο στην ΑΑΔΕ.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news