facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Μεσίτρια καταγγέλλει ότι υπάλληλοι της κινεζικής πρεσβείας ζήτησαν μίζα €30.000 για αγοραπωλησία ακινήτων

Χοντραίνει το παιχνίδι με τις αγορές ακινήτων από τους Κινέζους. Μεσίτρια κατήγγειλε στον πρόεδρο των μεσιτών Αθήνας και Αττικής, ότι υπάλληλος της Κινεζικής πρεσβείας της ζήτησε 30.000 ευρώ ως αμοιβή για «την βοήθεια που θα προσφέρει προκειμένου να ολοκληρωθεί μια αγοραπωλησία».

Μετά την αποκάλυψη του protothema.gr για το έντονο ενδιαφέρον που δείχνουν οι Κινέζοι για την αγορά ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και στα νότια προάστια της, με ιδιαίτερη προτίμηση τη Γλυφάδα,  σήμερα έρχονται στο φως νέα στοιχεία, τα οποία όχι μόνο επιβεβαιώνουν την φρενίτιδα που επικρατεί στην μεσιτική αγορά σχετικά με τους Κινέζους υποψήφιους αγοραστές, αλλά και με ότι τα πράγματα αρχίζουν να ξεφεύγουν εκτός ορίων και ενδεχομένως εκτός νομιμότητας. 

Και δεν αναφερόμαστε στο γεγονός που είχαμε επισημάνει και στο προηγούμενο ρεπορτάζ, δηλαδή στην κομπίνα που στήνουν οι εκπρόσωποι Κινεζικών εταιρειών, καθώς αγοράζουν ακίνητα φθηνότερα των 200.000 ευρώ και τα μεταπωλούν σε συμπατριώτες τους που χρειάζονται τη Χρυσή Βίζα με κέρδος το λιγότερο 50.000 ευρώ, αλλά στην εμπλοκή μέχρι και των υπαλλήλων της Κινεζικής πρεσβείας που απαιτούν μεσιτικές αμοιβές προκειμένου να συνδράμουν στην ταχεία ολοκλήρωση των αγοραπωλησιών.
 

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρει σε σχόλιο της η μεσίτρια Α.Τ. 
Η μεσίτρια σχολίασε ανάρτηση του προέδρου μεσιτών Αθήνας και Αττικής, Λευτέρη Ποταμιάνου. 

Η κυρία Τ. κάτω από την ανάρτηση του κ. Ποταμιάνου με το ρεπορτάζ του protothema.gr με τίτλο «Φτιάχνουν China Town στην Αθήνα: Γιατί οι καλά διαβασμένοι Κινέζοι επενδύουν σε ακίνητα στην Ελλάδα», έγραψε: «Και να συμπληρώσω...ότι οι ίδιοι οι υπάλληλοι της πρεσβείας έχουν γίνει μεσίτες και με μεγάλη θρασύτητα απαιτούν αμοιβή 30.000 ευρώ για τα έξοδα (τα χαρτιά που θα βγάλουν στους αγοραστές και τη βοήθεια που θα τους προσφέρουν για να ολοκληρωθεί η αγορά! Συνέβη πριν από λίγες ημέρες κι ενημέρωσα τον κύριο Ποταμιάνο!”. 

mesitria01


 Σύμφωνα με τον πρόεδρο των μεσιτών Αθήνας και Αττικής, η καταγγελία της μεσίτριας αφορά σε μια υπάλληλο της Κινεζικής πρεσβείας η οποία φέρεται να ζήτησε το παραπάνω χρηματικό ποσό προκειμένου να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες που απαιτούνται από την πλευρά της Κινεζικής πρεσβείας προκειμένου να υλοποιηθεί η αγοραπωλησία ακινήτου.

 Ο κ. Ποταμιάνος μιλώντας στο protothema.gr επιβεβαίωσε το περιεχόμενο της καταγγελίας.

Σε δήλωσή του ο Λευτέρης Ποταμιάνος, πρόεδρος των μεσιτών Αθήνας και Αττικής, αναφέρει τα εξής: «Είναι καθημερινό το φαινόμενο καταγγελιών από επαγγελματίες μεσίτες και καταναλωτές για επιτήδειους που κερδοσκοπούν αποσκοπώντας σε  υπέρογκα χρηματικά ποσά με αφορμή τις αγορές ακινήτων από ξένους επενδυτές στη χώρα μας. Είτε πρόκειται για μικρά είτε για μεγαλύτερα ακίνητα ξένοι παράνομοι ενδιάμεσοι - μεσολαβητές οι οποίοι ενεργούν για τους συμπατριώτες τους διογκώνουν την αξία του ακινήτου στους υποψήφιους αγοραστές για να καρπωθούν παρανόμως τεράστιες διαφορές. Ακόμη και υπάλληλοι ξένων πρεσβειών ή ξεναγοί έχει καταγγελθεί ότι λειτουργούν με αυτό τον τρόπο και με περισσή άνεση διαμεσολαβούν κάνοντας τους "επαγγελματίες" και ουσιαστικά αντιποιούνται  το νόμιμο επάγγελμα του μεσίτη ακινήτων συμβάλλοντας έτσι σε ένα απίστευτο πανηγύρι παραοικονομίας και δρώντας ανεξέλεγκτα χωρίς να υπάρχει κανένας ελεγκτικός μηχανισμός για αυτούς».

IMG_4946
kinezoi022
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news