facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Καλογήρου: Επανέλεγχος των αποφυλακίσεων για λόγους υγείας από το 2015

Τον έλεγχο όλων των αποφυλακίσεων για λόγους υγείας που πραγματοποιήθηκαν από το 2015, προανήγγειλε κατά την ομιλία του στη Βουλής, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου.

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο εμφανίζεται αποφασισμένο να ψάξει για να βρει αν υπάρχουν αντίστοιχες με εκείνη του Φλώρου περιπτώσεις όπου για την αποφυλάκιση οι κρατούμενοι χρησιμοποίησαν πλαστά δικαιολογητικά. «Αυτή τη στιγμή τα Υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Δικαιοσύνης προβαίνουμε σε έλεγχο όλων των αποφυλακίσεων από το 2015 για λόγους υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Από εκεί και πέρα στην επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται νομοσχέδιο για τα πόθεν έσχες, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπεραμύνθηκε του λεγόμενου νόμου Παρασκευόπουλου, προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης. Ο κ. Καλογήρου δήλωσε πως η πολιτική της κυβέρνησης έχει μειώσει τα φαινόμενα βαριάς εγκληματικότητας, αποδίδοντας σε δημοσιογραφικές υπερβολές τα όσα ακούγονται για την εγκληματικότητα.

«Υπάρχει ελεύθερο πεδίο αντιπαράθεσης και δυστυχώς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και στοχοποίησης συγκεκριμένου ανθρώπου που δεν έχει ξαναγίνει στο παρελθόν. Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παρασκευόπουλος στοχοποιείται για συγκεκριμένη συλλογική πολιτική και για λόγους που δεν υφίστανται αντικειμενικά», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε για την εγκληματικότητα :

«Βγαίνουν δημοσιογράφοι και μεταφέρουν επίπλαστα στοιχεία. Τα πραγματικά δεδομένα λένε ότι οι ανθρωποκτονίες το 2017 ήταν 78 όταν το 2010 ήταν 174 και το 2014 105. Οι βιασμοί το 2010 ήταν 215, το 2014 ήταν 134 και το 2017 156. Οι ληστείες το 2017 ανήλθαν σε 4.200 όταν το 2010 ήταν 6097 και το 2014 3.800».

Απαντώντας από την πλευρά της ΝΔ, ο Κ. Καραγκούνης, χαρακτήρισε αμετανόητη την κυβερνητική πλειοψηφία, εκφράζοντας την έκπληξή του για την υποστήριξη του νέου υπουργού στον περιβόητο νόμο Παρασκευόπουλου. «Δεν έχετε καταλάβει ότι άλλαξε η ποιότητα του εγκλήματος. Αυτά που βλέπει ο κόσμος καθημερινά με ληστείες και βασανισμούς δεν τα κατανοείται. Δεν είναι μόνο η ποσότητα αλλά αι ποιότητα του εγκλήματος που έχει αλλάξει. Πρέπει να υπάρχουν φυλακές υψίστης ασφάλειας», είπε.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news