facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

ΤΕΙ Σερρών: Από το 2012 υπήρχε δημοσιοποιημένη καταγγελία για τον καθηγητή που έπαιρνε «μίζες» από φοιτητές

Σάλο στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει στην φοιτητική κοινότητα το σκάνδαλο που ξέσπασε στο ΤΕΙ Σερρών με τον χρηματισμό ενός καθηγητή προκειμένου να περάσει στο μάθημά του τους νεαρούς σπουδαστές.

Από το 2012 υπήρχε δημοσιοποιημένη καταγγελία στο γνωστό ιστότοπο edosafakelaki.org για το σκάνδαλο στο ΑΤΕΙ Σερρών για τον συγκεκριμένο καθηγητή.

Ένας φοιτητής, διατηρώντας την ανωνυμία του, πριν από έξι χρόνια, κατήγγειλε στον γνωστό ιστότοπο, πως τον Οκτώβριο του 2012 έδωσε 1.200 ευρώ φακελάκι στον καθηγητή του για να περάσει το μάθημα του και να πάρει πτυχίο.

Μάλιστα, ο σπουδαστής ανέφερε, ότι την τελευταία φορά που είχε εξεταστεί στο μάθημα του αχόρταγου καθηγητή, ήταν σίγουρος πως είχε γράψει καλά και ζήτησε την αναβαθμολόγηση του γραπτού του από τον εν λόγω καθηγητή, παίρνοντας ως απάντηση πως «ότι και να κάνεις, θα κοπείς» πιέζοντας με αυτόν τον τρόπο τον φοιτητή να πληρώσει προκειμένου να περάσει το μάθημα του.



Ιδού τι ανέφερε η καταγγελία στον ηλεκτρονικό ιστότοπο:

«Η γνωστή ιστορία του καθηγητή που σίγουρα γνωρίζει η Ελλάδα. Είναι ένας καθηγητής στο Τ.Ε.Ι. Σερρών, που θέλει από τους φοιτητές να του κάνουν ένα μικρό "χρηματικό" δωράκι ( το 1/4 του μισθού του υποθέτω). Είμαι φοιτητής επι 9 χρόνια...ΓΙΑΤΙ??? Στο 4ο έτος κατάφερα να περάσω όλα τα μαθήματα εκτός από ένα!!!. Έλεγα μέσα μου "ένα μάθημα μου έμεινε!! θα το διαβάσω ένα εξάμηνο και θα το περάσω". Σε κάθε εξεταστική έδινα το μάθημα μου, αλλά.....με έκοβε. Γιατί? Επειδή δεν του έδωσα το φακελάκι του. προσπάθησα μήπως ...μήπως και καταφέρω να το βγάλω αλλά....μάταιη η προσπάθεια. Ζήτησα αναβαθμολόγηση του γραπτού μου αλλά μου είπε με ένα πολύ κρύο ύφος..... ότι και να κάνεις.... θα κοπείς. Μετά από 5 χρόνια, έχοντας δώσει για πολλοστή φορά, πέρασα με φακελάκι των 1200€! Δυστυχώς φέτος δεν θα βάλουμε πετρέλαιο...»

Σοκ προκαλούν και τα σχόλια που βρίσκονται στην ανάρτηση της καταγγελίας του σπουδαστή του ΑΤΕΙ Σερρών, ο οποίος δήλωσε πως έδωσε φακελάκι στον καθηγητή του.

Μερικά από αυτά δείχνουν πως γνωρίζουν τον καθηγητή που προβαίνει σε αυτές τις πράξεις και ζητάει ανοιχτά χρήματα από τα παιδιά προκειμένου να τα περάσει το μάθημα του.

Ένας σπουδαστής που σχολιάζει το περιστατικό, τονίζει πως, όταν πάει κάτι να γίνει για να ξεσκεπαστεί ο καθηγητής τους αμέσως η κάθε έρευνα σταματάει από κάποια άλλη δύναμη… «5 years ago (14:35 PM ) Γνωστός και μη εξαιρετέος στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη..... Φταίμε και εμείς οι φοιτητές που τον ανεχόμαστε... αλλά δυστυχώς έχει μεγάλη δύναμη και φοβόμαστε... κυκλοφορούν τρελές ιστορίες για τον εν λόγο "κύριο"... όποτε πάει να γίνει κάτι σταματά από εκεί που ξεκινάει!!!» ενώ ένας άλλος λέει «5 years ago (22:11 PM ) Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω. Εφόσον είναι τόση γνωστή η ιστορία γιατί δεν έγινε καταγγελία ακόμα?» αναρωτιέται ένας από τους σχολιαστές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο εν λόγω καθηγητής βρίσκεται στο ΑΤΕΙ Σερρών από το 1998 και σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία βρήκε καταγγελίες ακόμα και από σπουδαστές που σπούδαζαν στο ίδρυμα πριν από δέκα χρόνια.

Τέλος, να πούμε πως στο βιογραφικό του, ο καθηγητής δηλώνει, ότι βρίσκεται στην διδακτική κοινότητα ως συνεργάτης από το 1985 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αλλά και στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news