facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Αθώοι ο πρώην και νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ για υπεξαίρεση 1,2 εκ. ευρώ στο μετρό

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, ο πρώην και νυν επικεφαλής της ΣΤΑΣΥ, (Νικ. Παπαθανάσης , νυν γενικός διευθυντής της ΝΔ) αλλά και ο Γ. Θωμόπουλος μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία σχετικά με την καταγγελλόμενη υπεξαίρεση 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δυο επικεφαλής αντιμετώπιζαν την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος με βάση το πόρισμα που είχε συντάξει η γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μάρη Παπασπύρου.

Σε αυτό αναφέρονταν φαινόμενα υπεξαίρεσης από κύκλωμα στο μετρό από τα τέλη του 2014 έως τα τέλη του 2015 , το οποίο φερόταν να έχει υπεξαιρέσει 1,2 εκατ.€ από τις πωλήσεις εισιτηρίων.

Το δικαστήριο , ομόφωνα και με σύμφωνη εισαγγελική πρόταση ουσιαστικά έκρινε πως δεν υφίσταται ζημία του οργανισμού καθώς επίσης και πως οι επικεφαλής του δεν «έκαναν τα στραβά μάτια ή προσπάθησαν – με εσωτερικό έλεγχο μετέπειτα- να συγκαλύψουν την υπόθεση». Μαζί τους στο εδώλιο κάθισαν 9 ακόμη άτομα για άλλα αδικήματα (υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφου και ψευδή βεβαίωση).

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ελλείψει στοιχείων αθώωσε και τους 9 κατηγορημένους για το αδίκημα της υπεξαίρεσης ενώ καταδίκασε κατά πλειοψηφία 3 από αυτούς σε ποινές κάθειρξης από 6 έως 6,5 χρόνια με αναστολή για τα άλλα αδικήματα.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news