facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Πρύτανης ΑΣΟΕΕ στον «Θέμα 104,6»: Τοξικομανείς έχουν απειλήσει με σύριγγες φοιτητές

Στα φαινόμενα παραβατικότητας που σημειώνονται γύρω από τους χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή, ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

«Στους φοιτητές έχουν συμβεί κάποια γεγονότα που έχουν καταγγελθεί, κάποιοι τοξικόεξαρτημένοι τους έχουν απειλήσει με χρήση μαχαιριού ή σύριγγας για να τους δώσουν λεφτά. Τέτοια γεγονότα δημιουργούν ένα κλίμα που επηρεάζει όλη την λειτουργία του πανεπιστημίου. Οι εικόνες αυτές απωθούν τους φοιτητές να πάνε στο πανεπιστήμιο που αυτό ήταν όνειρο ζωής για αυτούς», ανέφερε. 

Ο Εμμανουήλ Γιακουμάκης, τόνισε την ανάγκη ότι, «πρέπει να διαφυλάξουμε την εικόνα του πανεπιστημίου ως ακαδημαϊκού χώρου, ως συγκέντρωση νέων ανθρώπων που έρχονται εκεί για να σπουδάσουν και να γίνουν πολίτες. Είναι καθοριστικό για εμάς να διώξουμε από την περιοχή μας το πρόβλημα χωρίς να σημαίνει ότι δεν ευχόμαστε να βρεθεί μία λύση και να υποστηριχθούν αυτοί οι άνθρωποι».

Αναφερόμενος στο συμβολικό κλείσιμο της ΑΣΟΕΕ, την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε: «Θα εκτιμήσουμε πως εξελίσσεται το φαινόμενο, θα εκτιμήσουμε και θα δούμε το επόμενό μας βήμα. Σε κάθε περίπτωση θα επιμένουμε σε μία στάση που υπερασπίζεται το δικαίωμα των φοιτητών στην ασφάλεια και στην υγιεινή.  Δεν θα παραιτηθούμε από τη διεκδίκηση των συνθηκών εκείνων που επιτρέπουν την καλή λειτουργία του ιδρύματος». 

Όπως επισήμανε ο κ. Γιακουμάκης, «φαίνεται η απουσία σχεδίου. Καθαρίζεις ένα πάρκο και λες που θα πάνε; Ας πάνε όπου θέλουν . Δεν είναι αυτό σχέδιο. Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι αναποτελεσματικότητα του σχεδίου». 

«Χρειάζεται ένας συντονισμός όλων των αρμοδίων φορέων, δεν είναι μόνο ενός φορέα πρόβλημα. Πως θα συντονιστούν όλοι μαζί ώστε να υπάρξει ένα σχέδιο. Η εύκολη λύση είναι να αντιμετωπίζεται το πρόβλημα ως πρόβλημα ελλιπούς αστυνόμευσης. Θα πρέπει να συντονιστούν όλοι και να βρουν μία λύση», πρόσθεσε. 

Αναφορικά με την πρόταση Γαβρόγλου να ζητήσουν την επέμβαση της αστυνομίας, ο κ. Γιακουμάκης τόνισε ότι «η αστυνόμευση στο δρόμο δεν είναι αρμοδιότητα του Πρύτανη».  


Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εμμανουήλ Γιακουμάκη



protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news