facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Τελεσίγραφο από την περιφερειάρχη Β. Αιγαίου: Απαγόρευση λειτουργίας του hotspot στη Σάμο, αν δεν λυθούν τα προβλήματα

Επειτα από το hotspot της Μόρια, η Χριστιάνα Καλογήρου προειδοποίησε ότι θα απαγορευθεί και η λειτουργία της αντίστοιχης δομής στη Σάμο, αν δεν λυθούν τα προβλήματα.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κατέληξε σε αυτή την απόφαση γιατί παραβιάζονται οι όροι περί υγιεινής στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η δημόσια υγεία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Την ημέρα της αυτοψίας, στο hotspot διέμεναν 4.024 άνθρωποι, τη στιγμή που η χωρητικότητά του είναι για 650 άτομα, κάτι που ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών, σημειώνεται.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα για τη σίτιση των μεταναστών, εντοπίστηκαν σωροί απορριμάτων, ενώ εκτός του κέντρου υποδοχής υπήρχαν περίπου 700 άτομα, που δεν εξυπηρετούνται από τα αποχωρητήρια και τα λουτρά του hotspot, «με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσης για τους ίδιους και τους περιοίκους».

Πιο αναλυτικά, η απόφαση της κ. Καλογήρου λήφθηκε επειδή:

1. Δεν υπήρξε καμιά απάντηση και συμμόρφωση έως σήμερα σε επιστολή των αρμόδιων υπηρεσιών από τον περασμένο Μάιο.

2. Δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις και εγκυκλίους για τη σίτιση μεταναστών και προσφύγων και την μεταφορά των τροφίμων, την αποθήκευση και τις συνθήκες διανομής (έλεγχος θερμοκρασίας κλπ.) καθώς και στοιχεία τυποποίησης των συσκευασμένων τροφίμων.

3. Διαπιστώθηκε έντονος συγχρωτισμός αφού σύμφωνα με αναφορά της Αστυνομίας, διέμεναν κατά την ημέρα της αυτοψίας 4024 άτομα εντός του ΚΥΤ το οποίο έχει δυναμικότητα 650 ατόμων που ευνοεί τη μετάδοση ασθενειών.

4. Διαπιστώθηκε έντονη δυσοσμία, σωροί απορριμμάτων -εντός και εκτός κάδων- και ύπαρξη εντόμων υγειονομικής σημασίας λόγω ελλιπούς καθαριότητας όλων των χώρων.

5. Στο χώρο των αποχωρητηρίων και λουτρών υπάρχουν στάσιμα ύδατα, ακαθαρσίες και μύγες, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών.

6. Εκτός του ΚΥΤ και περιμετρικά αυτού, υπήρχαν κατά την ημέρα της αυτοψίας περίπου 600 - 700 άτομα σε σκηνές, τα οποία δεν εξυπηρετούνται από τα αποχωρητήρια και τα λουτρά του ΚΥΤ, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ανθυγιεινών συνθηκών διαβίωσης για τους ίδιους και τους περιοίκους.

Σύμφωνα με την απόφαση με όλα τα παραπάνω παραβιάζονται οι όροι των εγκυκλίων και διατάξεων περί υγιεινής στους χώρους διαμονής προσφύγων και μεταναστών με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η δημόσια υγεία.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news