facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Ευρωπαίος αξιωματούχος: Στο Eurogroup του Δεκεμβρίου οι αποφάσεις για τις συντάξεις

Μπορεί το ζήτημα της εφαρμογής ή μη των περικοπών στις συντάξεις να κυριαρχεί στην εγχώρια πολιτική αντιπαράθεση, ωστόσο οι Θεσμοί δεν φαίνεται πως βιάζονται ιδιαίτερα για να λάβουν οριστικές αποφάσεις για το ζήτημα.

Ειδικότερα, ευρωπαίος αξιωματούχος που ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ενόψει του Eurogroup της 1ης Οκτωβρίου – το πρώτο τακτικό EG μετά τις καλοκαιρινές διακοπές- επεσήμανε πως το θέμα των συντάξεων δεν θα είναι στην ατζέντα των συζητήσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, η ίδια πηγή υποστήριξε πως ενδεχομένως να υπάρξουν κάποιες συζητήσεις στο περιθώριο της συνεδρίασης, αν και όπως είπε οι επίσημη διαπραγμάτευση γι αυτό το θέμα θα διεξαχθεί μετά την κατάθεση του προϋπολογισμού στην Κομισιόν εντός του Οκτωβρίου.

Πάντως επ αυτού είπε πως το ζήτημα «δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο» και ότι θα συζητηθεί όταν υπάρχει η «πλήρης εικόνα». «Η απόφαση θα ληφθεί στο πλαίσιο της εξέτασης των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών που θα κατατεθούν μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Θα ακολουθήσει η γνωμοδότηση της Επιτροπής και μετά θα συζητηθεί σε επίπεδο Eurogroup, πιθανότατα στη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου, καθώς αυτή του Νοεμβρίου είναι πολύ νωρίς», εξήγησε ο αξιωματούχος.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, οι θεσμοί ενημέρωσαν τους εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών για την πρώτη μεταμνημονιακή αποστολή στην Αθήνα και το επόμενο βήμα είναι η αποστολή των ελληνικών προτάσεων για τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εξαμήνου.

Πάντως το αρχικό σχέδιο της κυβέρνησης προέβλεπε ενσωμάτωση των περικοπών στο προσχέδιο ώστε, κατόπιν συμφωνίας με τους δανειστές να απαλειφθεί στο τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού στις 21 Νοεμβρίου και αφού νωρίτερα στις 15 Οκτωβρίου το σχέδιο υποβληθεί στην Κομισιόν , όπως συμβαίνει για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου. Μέχρι σήμερα δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως κανένα στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για τις τελικές αποφάσεις επί του προσχεδίου.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news