facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΚΕ: Καταγγέλλει εργοδοτική και κρατική βία σε βάρος των απεργών της COSCO

Βολές κατα πάντων εκτοξεύει το ΚΚΕ, με αφορμή τη σημερινή απεργία της Ένωσης Εργαζομένων στη Διακίνηση Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ) στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, καταγγέλλοντας προσπάθειες αμφισβήτησης του δικαιώματος στις κινητοποιήσεις του σωματείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

«Μετά την αποτυχία της εργοδοσίας να κάμψει τον αγώνα των εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, με απαράδεκτες δικαστικές αποφάσεις, επιστρατεύθηκαν σήμερα τα φασιστοειδή, με την ανοχή των δυνάμεων καταστολής, καθώς και ο ΣΕΒ που έσπευσε να αμφισβητήσει ακόμη και το δικαίωμα στις κινητοποιήσεις του σωματείου, καλώντας το κράτος να παρέμβει και τους εργαζόμενους να πουν κι “ευχαριστώ” για τις απαράδεκτες συνθήκες δουλειάς.

Είναι προφανές ότι έχει κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός του κράτους και της μεγαλοεργοδοσίας, προκειμένου να μπει στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία, αξιοποιώντας το νομοθετικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει οι κυβερνήσεις, σημερινή και προηγούμενες.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι θα οργανώσουν πιο αποφασιστικά τον αγώνα και την αλληλεγγύη τους σε κάθε χώρο δουλειάς και με την μαζική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, για αυξήσεις στους μισθούς και αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς, ενάντια στην εργοδοτική και κρατική βία, καθώς και στα ψέματα της κυβέρνησης, που απ’ τη μία μεριά κοροϊδεύει ότι δήθεν προστατεύει τους εργαζόμενους και απ’ την άλλη τσακίζει τα δικαιώματά τους».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news