facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Η Τράπεζα Πειραιώς διαψεύδει τις φήμες περί δέσμευσης των λογαριασμών της ΝΔ λόγω χρεών

Δεν έχουν δεσμευτεί οι λογαριασμοί της Νέας Δημοκρατίας λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων της παρά τις φήμες που κυκλοφορούν.

Η Τρ. Πειραιώς είχε προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη καταγγέλλοντας τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ τα οποία σχεδόν στο σύνολό τους δεν εξυπηρετούνται.
Είχε εκδοθεί πρωτόδικη απόφαση, μη εκτελεστή.
Η Τράπεζα Πειραιώς ωστόσο ήταν υποχρεωμένη να ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο στις περιπτώσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων.
Ωστόσο η Τράπεζα Πειραιώς δεν έχει δεσμεύσει κανέναν λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας.

Για λίγες ώρες η αναμενόμενη ανησυχία εντάθηκε και τα δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία «πήραν φωτιά», με δεδομένο ότι έχουμε εισέλθει, έστω άτυπα, σε προεκλογική περίοδο και κάτι τέτοιο θα έβαζε πραγματική φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και όχι μόνο.

Η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι το αναλυτικό, ακριβές και διασταυρωμένο ρεπορτάζ.
Σύμφωνα με όσα παραδέχονται όλες οι πλευρές η δικαστική απόφαση υπάρχει. Εκδόθηκε από το πρωτοδικείο Αθηνών και μάλιστα το ειδικό χαρτόσημο που απαιτείται έφθασε στο ένα εκατομμύριο ευρώ.

Μόνο που είναι πρωτόδική.

Δεν είναι δηλαδή άμεσα εκτελεστή καθώς τέτοιες διαφορές πρέπει, με βάση το νόμο, να τελεσιδικήσουν για να διαταχθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, όπως κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων και του περιεχομένου τραπεζικών λογαριασμών.

Είναι προφανές ότι η Τράπεζα Πειραιώς προσέφυγε στα δικαστήρια για να διασφαλίσει τα συμφέροντά της έναντι της Νέας Δημοκρατίας για ποσό που δεν έχει ρυθμιστεί και δεν εξυπηρετείται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με πηγές της ίδιας της Τράπεζας τα κόμματα, που έχουν ρυθμίσει τα χρέη τους προς αυτήν, εξυπηρετούν κανονικά τις υποχρεώσεις τους.

Συνάγεται ότι και η Νέα Δημοκρατία εξυπηρετεί τις ρυθμίσεις που έχει κάνει με την τράπεζα, χωρίς πρόβλημα.

Τα δε χρήματα προέρχονται κυρίως από την ετήσια επιχορήγηση των κομμάτων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μάλιστα η εκχώρηση του κάθε ποσού γίνεται με βάση απόφαση που δημοσιεύεται με βάση το νόμο σε Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), οπου καθορίζεται το ποσοστό της επιχορήγησης που θα κατευθυνθεί για την εξυπηρέτηση δανείων.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση από την γενική ρύθμιση δεν περιλαμβανόταν το επίμαχο ποσό, για το οποίο η Πειραιώς εκίνησε την δικαστική διαδικασία.

Παράλληλα όμως μια άλλη πληροφορία, που κυκλοφορεί, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν εξυπηρετεί τα νέα δάνεια της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο δεν κατέστη δυνατόν να επιβεβαιωθεί.

greekmoney

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news