facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

«Αλληλοκαρφώματα» Κοτζιά – Κουμουτσάκου για την αποχώρηση ΝΔ από το ΕΣΕΠ

Eκατέρωθεν πυρά εξαπέλυσαν ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς και ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, μετά την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης από την συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, που ήταν η πρώτη μετά από 16 μήνες.

Ο κ. Κουμουτσάκος αποχώρησε από τη συνάντηση καταγγέλλοντας τον υπουργό Εξωτερικών για άρνηση να διευρύνει τη συζήτηση, που δεν θα αφορούσε σημαντικά θέματα, όπως το Σκοπιανό, το Κυπριακό αλλά και τα σχέδια των Τούρκων για γεωτρήσεις, αλλά θα περιοριζόταν στη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Μάλιστα, ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ εξήγησε ότι το κόμμα του σέβεται απόλυτα τον θεσμό του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ωστόσο θεώρησε επιβεβλημένη τη διεύρυνση της ατζέντας της συζήτησης.

«Δεν κάναμε τίποτε άλλο παρά να ζητήσουμε τη διεύρυνση της συζήτησης. Μετά την άρνηση του υπουργού των Εξωτερικών να διευρύνει τη συζήτηση για κρίσιμα εθνικά θέματα σε ένα θεσμό τον οποίο εμείς σεβόμαστε απολύτως, η αξιωματική αντιπολίτευση, η ΝΔ αποφάσισε από την παρούσα συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής να αποχωρήσει», δήλωσε μετά την αποχώρησή του ο κ. Κουμουτσάκος.



«Η ΝΔ ακολουθεί πρωτοφανή πολιτική για την ελληνική εξωτερική πολιτική»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς κατήγγειλε τη ΝΔ για πρωτοφανή πολιτική σε θέματα εξωτερικής πολιτικής και υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «προτιμά να περιορίζεται σε συνεχή καταγγελτικό λόγο».

«Δυστυχώς, σ' αυτό το καλό κλίμα δεν ανταποκρίθηκε όπως πάντα η Νέα Δημοκρατία που έχει αποφασίσει να μην συζητά επί θεμάτων τα οποία καλούμεθα να λύσουμε, όπως είναι τα ζητήματα της εθνικής ασφάλειας και προτιμά να περιορίζεται σε έναν συνεχή καταγγελτικό λόγο», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι η πρόσκληση για τη σημερινή συνεδρίαση είχε δοθεί από τις 16 Αυγούστου, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος την παρέλαβε μία μέρα μετά,.

«Από τις 17 Αυγούστου είχε χρόνο προκειμένου είτε να στείλει δικές του σκέψεις είτε να κάνει παρατηρήσεις επί της ημερήσιας διάταξης είτε να προτείνει ακόμη και να αλλάξουμε το θέμα της συνεδρίασης. Δεν το έκανε λέγοντας ψευδώς ότι το έλαβε το έγγραφο της πρόσκλησης μόλις πριν δύο ημέρες, ενώ αποδεικνύεται από την υπογραφή του όπου έχει λάβει ο ίδιος την ημερομηνία που το έχει λάβει, εδώ και σχεδόν ένα μήνα, μόνο και μόνο για να μην τοποθετηθεί πάνω στα θέματα εθνικής ασφαλείας αλλά να ακολουθήσει μία πολιτική που είναι πρωτοφανής για την ελληνική εξωτερική πολιτική», πρόσθεσε.



Λοβέρδος: «Συνεδρίαση -εμπαιγμός»

Παρέμβαση στο ζήτημα πραγματοποίησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑλ, Ανδρέας Λοβέρδος, που έκανε λόγο για «συνεδρίαση – εμπαιγμό» και τόνισε ότι το κόμμα του λέει «όχι στη δημιουργία» του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας

«Συνεδρίαση - εμπαιγμός για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Λέμε όχι στην δημιουργία αυτού του οργάνου.
Η χώρα δεν χρειάζεται άλλο κράτος.
Προτείνουμε διεύρυνση των αρμοδιοτήτων του ΚΥΣΕΑ», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Πάντως, υπέρ της θεσμοθέτησης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας έχει ταχθεί τόσο ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news