facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Αθώωση του Αλ. Λυκουρέζου για την Αιξωνή Γλυφάδας ζητά η εισαγγελέας

Την πλήρη αθώωση του ποινικολόγου Αλέξανδρου Λυκουρέζου για την αποκαλούμενη υπόθεση της Αιξωνή, πρότεινε πριν από λίγο η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που εκδικάζει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου έκανε δεκτούς όλους τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του γνωστού δικηγόρου ζητώντας να αθωωθεί πλήρως από κάθε κατηγορία. Η εισαγγελέας συνεχίζει την αγόρευσή της και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους και ήδη πρότεινε την απαλλαγή και της συμβολαιογράφου Δέσποινας Σεχιώτη, που υπερασπίζεται ο ποινικολόγος, Βασ. Καπερνάρος.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση καταγγελόμενης καταπάτησης μεγάλης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας. Σύμφωνα με την κατηγορία επρόκειτο για ολόκληρη πλαγιά του Υμηττού πάνω από τη Γλυφάδα, με απρόσκοπτη θέα στο Σαρωνικό, η οποία ήταν δημόσια αναδασωτέα έκταση, και φέρεται να καταπατήθηκε από τους κατηγορούμενους και να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν συνολικά 5 δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, 6 συμβολαιογράφοι, 2 επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και 7 ιδιώτες.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε βαρύτατες ποινές ισοβίων και πολυετών καθείρξεων. Ο κ. Λυκουρέζος είχε αθωωθεί από την κακουργηματική κατηγορία της απάτης επί Δικαστηρίω σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου, αλλά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή, για χρήση πλαστού εγγράφου σε βάρος του Δημοσίου. Το δικαστήριο είχε δεχτεί, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μετά την πράξη.

Η σημερινή εισαγγελική πρόταση πάντως, αν γίνει δεκτή, οδηγεί σε πλήρη απαλλαγή του γνωστού ποινικολόγου.

euro2day

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει...

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news