facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Τρεις συλλήψεις για την εισβολή «Ρουβίκωνα» στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Σε συλλήψεις μετετράπησαν τρεις από τις δέκα προσαγωγές στις οποίες είχε προχωρήσει νωρίτερα η ΕΛΑΣ, για την εισβολή που πραγματοποίησαν μέλη του «Ρουβίκωνα» στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, στον πρώτο εκ των συλληφθέντων, ο οποίος φέρεται να είναι Ιρανός, εντοπίστηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, ο δεύτερος συνελήφθη για αντίσταση κατά της αρχής, ενώ για τον τρίτο επίσης αλλοδαπό συλληφθέντα, (από το Πακισταν), αναμένεται να κινηθούν διοικητικές διαδικασίες απέλασης.
Το περιστατικό της εισβολής σημειώθηκε γύρω στις 2 το μεσημέρι όταν ομάδα περίπου 15 ατόμων εισέβαλε στο κτίριο του υπουργείου. Τα μέλη του Ρουβίκωνα, φορώντας κουκούλες, πέταξαν φειγ βολάν σε όλους τους ορόφους του υπουργείου.
Είχε προηγηθεί η εισβολή στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι δράστες μπήκαν στο κτίριο ανήρτησαν πανό και πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγραφόταν «Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης-Αναρχική Συλλογικότητα Ρουβίκωνας» και είχαν το σύνθημα «πόλεμος στον πόλεμο των αφεντικών».
Η επίθεση σημειώνεται λίγα εικοσιτετράωρα πριν από την άφιξη του πρωθυπουργού στην πόλη, ενόψει της ΔΕΘ κι ενώ τα μέτρα ασφαλείας στη Θεσσαλονίκη είναι ήδη ιδιαίτερα αυξημένα.
Σε κείμενο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, γίνεται, μεταξύ άλλων αναφορά και στη ΔΕΘ, αναφέροντας ότι η φετινή Εκθεση, «έχει το άρωμα της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια, πρόκειται όμως ξεκάθαρα για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα προεκλογικού χαρακτήρα, όχι επειδή το λέμε εμείς αλλά επειδή αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα».
«Μια πραγματικότητα που επίμονα επανέρχεται για να υπενθυμίζει πως οι όροι διαβίωσης της κοινωνικής βάσης συνεχίζουν να δέχονται την επίθεση κράτους και κεφαλαίου, προστίθεται.
kathimerini

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news