facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκινά η ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής

Ένα ακόμα μεγάλο έργο που έχει το όνομα και την υπογραφή του Χρήστου Παππού εισέρχεται στην φάση υλοποίησης του. Πρόκειται για την ανάπλαση της Λεωφόρου Φυλής, η οποία δημοπρατήθηκε ήδη από την Τεχνική Υπηρεσία, ορίστηκε ο ανάδοχος, υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Φυλής και του αναδόχου και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

«Με αυτό το έργο κάνουμε μια βαθιά τομή και αλλάζουμε ριζικά την εικόνα του Δήμου. Αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών, θωρακίζουμε την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και δίνουμε προστιθέμενη αξία στις ιδιοκτησίες των δημοτών και την πόλη ολόκληρη» τονίζει ο Δήμαρχος Φυλής.

Ο κύριος οδικός άξονας της πόλης μετατρέπεται σε σύγχρονο και ασφαλή δρόμο για οχήματα και πεζούς. Το έργο, που δεν έχει προηγούμενο στα χρονικά του Δήμου Φυλής, εκτείνεται σε μήκος 3.600 μέτρων, ξεκινά από τον Άγιο Ιωάννη και φτάνει μέχρι το Ζεφύρι στα όρια του Καματερού.

«Είναι ένα έργο με καθαρά αναπτυξιακή προοπτική και σε συνδυασμό με τα παράλληλα έργα που είναι σε φάση υλοποίησης, δίνουμε ισχυρή ώθηση στην τοπική οικονομία προς όφελος των πολιτών» τονίζει ο Χρήστος Παππούς.

Η νέα λεωφόρος είναι σταθερής πλέον διατομής σε όλο το μήκος της και έχει πεζοδρόμια σταθερού πλάτους εκατέρωθεν του οδοστρώματος, που είναι κατάλληλα για την ομαλή κυκλοφορία πεζών και ΑΜΕΑ αφού θα κατασκευαστούν ράμπες αµαξιδίων, λωρίδα τυφλών και διαβάσεων πεζών. «Δημιουργούνται εσοχές πεζοδρομίων και οριοθετούνται θέσεις στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των οδηγών που βάζουν τέλος στην άναρχη στάθμευση που δημιουργεί κυκλοφοριακά προβλήματα. Ανάλογη διαρρύθμιση γίνεται και στις στάσεις των λεωφορείων» υπογραμμίζει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Θανάσης Σχίζας.

Η σύγχρονη Λεωφόρος Φυλής φωτίζεται σύμφωνα με τη μελέτη του Δήμου Φυλής επαρκώς ενώ διαθέτει κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δήμου για τη βελτίωση και την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Ο ολοκληρωμένος σχεδιασμός του έργου προβλέπει ακόμη την κατασκευή και αποχετευτικών έργων όμβριων υδάτων, για την επίλυση των πλημμυρικών φαινομένων του οδοστρώματος.

Ο προϋπολογισμός του έργου σύμφωνα με τη μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Φυλής ανέρχεται στα 4.981.000 εκατ. €, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής, δημοπρατήθηκε και εκτελείται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Φυλής.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news