facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018

Μεγάλη φωτιά στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: Έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους, αποπνικτική η ατμόσφαιρα

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 8 το πρωί, στα κτήρια του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην περιοχή της Λ. Κνωσού, στο Ηράκλειο Κρήτης, κοντά στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και η αστυνομία, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ελικοπτέρου. Επί ποδός βρίσκεται και το ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι σε κοντινή απόσταση υπάρχει εστία, όπου διαμένουν φοιτητές του Πανεπιστημίου, οι οποίοι αντιλήφθηκαν τι συμβαίνει και βγήκαν έξω. Ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί κάποιος να κοιμόταν μέσα στις εγκαταστάσεις αυτές, και για το λόγο αυτό προσπαθούν να επικοινωνήσουν με όλους.

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την περιοχή δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα, ενώ οι καπνοί είναι ορατοί από σχεδόν όλη την πόλη του Ηρακλείου. Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 25 οχήματα, με τις δυνάμεις να ενισχύονται συνεχώς

Στην περιοχή βρέθηκαν άμεσα ο Διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Μ. Δαμουλάκης και ο εκτελών χρέη Αστυνομικού Διευθυντή Π. Πρεβελιανάκης, o αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός.

Τα αίτια της φωτιάς παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η αστυνομία απομακρύνει τον κόσμο που έσπευσε να δει τι συμβαίνει, καθώς υπάρχει κίνδυνος εκρήξεων, κατά το ρεπορτάζ από τοπικά μέσα.

Σύμφωνα με μαρτυρία φοιτήτριας στο cretapost.gr, η φωτιά φαίνεται να ξεκίνησε από τις φοιτητικές εστίες και επεκτάθηκε γρήγορα στο κεντρικό κτίριο. Μάλιστα, σημειώνονται συνεχώς εκρήξεις καθώς υπάρχουν εύφλεκτα υλικά στους χώρους όπως παραφίνη αλλά και φιάλες υγραερίου.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η αστυνομία έχει προχωρήσει στην εκκένωση των εστιών, ωστόσο συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως δεν υπάρχει κανένας φοιτητής μέσα.

pirosvestiko_soma_knosos

Ήδη οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε διακοπή κυκλοφορίας στους δρόμους κοντά στην φωτιά ενώ όλες οι αρχές βρίσκονται επί ποδός για την περίπτωση που κριθεί αναγκαία η εκκένωση της περιοχής, είτε του νοσοκομείου.

Με πληροφορίες από neakriti.gr - cretalive.gr - cretapost.gr - ekriti.gr









univ1
univ2
univ3
univ4
univ5
univ6

knosos1




knosos3
knosos4

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news