facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Λοβέρδος στο «Ακραίως»: Πολιτική απάτη αν ο Τσίπρας μεταθέσει για τους επόμενους μέτρα που ο ίδιος ψήφισε

«Αν ο Τσίπρας αγωνίζεται να μεταθέσει τα μέτρα που ο ίδιος ψήφισε στην επόμενη κυβέρνηση τότε πρόκειται περί πολιτικής απάτης», σχολίασε ο Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στο «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Είμαστε λίγες μέρες πριν την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού, όπως εκ του Συντάγματος έχει υποχρέωση να κάνει η κυβέρνηση τον Οκτώβριο. Και εδώ έχουμε δύο αντιφατικές δηλώσεις, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ότι δεν θα γίνει αυτό, δεν θα συμπεριληφθούν (σ.σ. οι περικοπές των συντάξεων), και του Τσακαλώτου ότι όλα συνεχίζονται όπως έχουν συμφωνηθεί. Πάμε να δούμε τώρα τι περιθώρια υπάρχουν. Ό,τι περιθώρια και αν υπάρχουν εκείνο που εμείς σαν αντιπολίτευση έχουμε φροντίδα να κοιτάμε είναι αν οι διαπραγματεύσεις που κάνει η κυβέρνηση – αν τις κάνει – έχουν σκοπό να παραλάβει η επόμενη πλειοψηφία της Βουλής το πρόβλημα», είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Δηλαδή αν ο Τσίπρα αγωνίζεται για να μεταθέσει τις ευθύνες αυτού που ψήφισε μόνος του, χωρίς εμάς, στους επόμενους (τότε) πρόκειται περί πολιτικής απάτης».

Συνέχισε λέγοντας: «Αν είναι το ίδιο μέτρο να το εφαρμόσει ο επόμενος, είναι πολιτική εξαπάτηση. Αν κάνει μια συζήτηση, δημιουργεί προβλήματα στη χώρα για να φορτώσει στον επόμενο, είναι μία ανέντιμη πολιτική».

Εκτίμησε ότι δεν υπάρχει περιθώριο να μην εφαρμοστεί το μέτρο αφού όπως είπε: «Ο Κατρούγκαλος έκανε δύο πράγματα. Αύξησε τις εισφορές με διάφορες φράσεις περί ταξικού αποστάτη, τώρα υπόσχεται ο Τσίπρας ότι το 2022 που δεν θα είναι πρωθυπουργός θα μειωθούν για κάποιους ελεύθερους επαγγελματίες, δηλαδή ‘χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο και σταματάω να το χτυπάω και λέω τι καλός που είμαι’. Δεύτερον, πανηγύριζε στη Βουλή όταν έλεγε ότι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς είναι θέμα ισότητας των συνταξιούχων».

«Στηρίχθηκε η πορεία των δημοσιονομικών στην αποφυγή αυτής της δαπάνης, που είναι 2,4 δισεκατομμύρια», συνέχισε και πρόσθεσε: « άρα λέω εγώ, που θα τα βρει αυτά τα λεφτά;».

«Υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο με την έννοια των πλεονασμάτων που παρήγαγε αυτή η παράλογη φορολογία», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος και συμπλήρωσε: «Αν είναι να κρατήσουμε την ίδια φορολογία, μεταθέτουμε σε άλλους τις ευθύνες. Το πρόβλημα είναι ότι ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου – που κακώς κάνοντας κατήργησαν τον δικό μου, ήταν εγκληματικό λάθος – τον αντικατέστησαν με ένα νόμο ‘ανάπηρο’. Πρέπει να αλλάξει».

«Εγώ έκανα μειώσεις γιατί έπρεπε να κρατηθεί το σύστημα. Και όφειλα να κάνω γιατί υπήρχαν παράλογα πράγματα» ξεκαθάρισε ο κ. Λοβέρδος εξηγώντας πως «δεν δέχθηκα εγώ να κάνω κατάργηση προσωπικής διαφοράς. Με καταψήφισε τότε και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε ο Βρούτσης όμως γλίστρησε σε αυτή την εύκολή λύση. Οφείλω να το πω. Δεν το έκανε ο άνθρωπος».

Αναφερόμενος στην περίοδο που ο ίδιος ήταν υπουργός σημείωσε: «Έκανα μειώσεις γιατί έπρεπε να κρατηθεί το σύστημα. Δεν δέχθηκα να κάνω κατάργηση της προσωπικής διαφοράς» ενώ σχολιάζοντας το κλίμα της εποχής τόνισε: «Εμένα έβγαζαν αφίσα έξω από το σπίτι μου «Καταζητείται» για το ασφαλιστικό. Εγώ πόνεσα σε αυτά πάνω. Παρέλαβα τις δεκαετίες της πολυτέλειας. Τώρα που φτάσαμε που απέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ, που ο καθένας έχει να πει για όλα τα κόμματα κάτι αντί να τσακωνόμαστε – γι’ αυτό το ύψιστο θέμα της δημοσιονομικής πολιτικής – τώρα που δοκιμάστηκαν όλα πρέπει να γυρίσουμε σε μία πολιτική πραγματικής συνεννόησης».

«Φοβάμαι ότι αντί να πάμε στις εκλογές με τέτοιες συζητήσεις θα πάμε με αλληλοσφυροκόπημα», είπε ο πρώην υπουργός.

«Εκείνο που χαίρομαι να κάνω είναι να περιοδεύω μέσα σε αγορές και πανηγύρια, ότι κάνει ο κόσμος τα καλοκαίρια, και εκεί που ήθελα τρεις διμοιρίες ΜΑΤ, τώρα να πηγαίνω μέσα στον κόσμο και να κάθονται και να συζητάνε όλοι μαζί μου ακόμα και αν μου κάνουν κριτική. Χαίρομαι να νιώθω ‘σαν το ψάρι μέσα στο νερό’», κατέληξε.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news