facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΣτΕ: «Ναι» στην ένταξη ευτραφών ιερέων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Το πράσινο φως άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας με γνωμοδότησή του ώστε οι ιερείς με αυξημένο σωματότυπο να εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατιωτικοί ιερείς.

Το ΣτΕ με τη γνωμοδότησή του έκανε δεκτό Προεδρικό Διάταγμα που κατέθεσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Με το συγκεκριμένο ΠΔ τροποποιείται παλαιότερο διάταγμα του 2014 που αφορά τις σωματικές ικανότητες όσων ιερέων κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις και αίρονται οι προβλεπόμενοι περιορισμοί ως προς τα κριτήρια σωματικής ικανότητας των κληρικών.

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ εξετάζοντας τη νομιμότητα του συγκεκριμένου προεδρικού Διατάγματος έκρινε πως εφόσον η παχυσαρκία δεν αποτελεί κώλυμα στη βάδιση και στις υποχρεώσεις του στρατιωτικού βίου, οι ιερείς με αυξημένο σωματότυπο, μπορούν να εντάσσονται στις Ένοπλές Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα, κρίθηκε πως μπορούν να κατατάσσονται στο σώμα των στρατιωτικών ιερέων όσοι ιερείς έχουν Δείκτη Μάζας Σώματος μεταξύ 19 έως και 35 kgr/m2. Σύμφωνα με την ισχύουσα στρατιωτική νομοθεσία προκειμένου να μπορούν να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις άνδρες ο Δείκτης Μάζας του Σώματος πρέπει να βρίσκεται από 19 έως 27 kgr/m2.

Να σημειωθεί, πως η εξαίρεση αυτή έγινε σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω της ανάγκης στελεχώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων με κληρικούς ικανούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αποστολή για την οποία προορίζονται, δηλαδή, «της χριστιανικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης του στρατεύματος».

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news