facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Καιρός: Νέο δελτίο επιδείνωσης- Και η Αττική στον «κόκκινο» χάρτη

Νέο έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στο οποίο περιλαμβάνεται και η Αττική στις περιοχές που ενδεχομένως να επηρεαστούν από τον μεσογειακό κυκλώνα εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η πρωτεύουσα θα επηρεαστεί με βροχές και καταιγίδες από το βράδυ σήμερα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου

Αναλυτικά:

- Την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και πρόσκαιρα προς το βράδυ στις Κυκλάδες, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) την Εύβοια και πιθανώς στην Κρήτη.

Οι άνεμοι θα είναι ένταση 7-8 μποφόρ στο Ιόνιο και 6-7 μποφόρ στο Αιγαίο.

- Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη που μέχρι το μεσημέρι θα επηρεάσουν την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια, τις Κυκλάδες και πιθανώς τις Σποράδες.

Τα φαινόμενα προβλέπεται να είναι ιδιαιτέρως έντονα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και πιθανώς στην Αττική.

Σταδιακά μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα είναι έντασης 8 και τοπικά 9-10 μποφόρ πρόσκαιρα στο Ιόνιο και βαθμιαία στα υπόλοιπα νότια πελάγη.

- Την Κυριακή τα έντονα καιρικά φαινόμενα του Σαββάτου θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική και νότια Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες και βαθμιαία θα σταματήσουν.

Στα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν και βαθμιαία προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Άνεμοι θυελλώδεις 8 και τοπικά σε επίπεδο θύελλας 9-10 μποφόρ θα πνεουν στο Αιγαίο με μικρή εξασθένηση από αργά το βράδυ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news