facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Συνελήφθησαν αντιεξουσιαστές που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη με βαριοπούλες - "Πηγαίναμε για περιφρούρηση"

Τέσσερις αντιεξουσιαστές που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη και είχαν, σύμφωνα με την αστυνομία, βαριοπούλες και αντιασφυξιογόνες μάσκες στο αυτοκίνητό τους, συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στο ύψος των διοδίων Αφιδνών.

Οι αντιεξουσιαστές, που ήταν γνωστοί στην αστυνομία για την δράση τους, οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ενώ σήμερα πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως έγινε γνωστό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των συλληφθέντων είναι ένας 16χρονος, αλλά και ένας 27χρονος, ο οποίος έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ειδικότερα, ο 27χρονος είχε συλληφθεί το 2014 για κατοχή όπλων (πιστόλι, καλάσνικοφ, χειροβομβίδα) και είχε εξεταστεί για τυχόν εμπλοκή του σε ενέργειες που σχετίζονταν με τρομοκρατική δράση, αλλά δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Οι άλλοι δύο συλληφθέντες είναι 26 και 25 ετών, ενώ όλοι είναι γνωστοί στις Αρχές ως μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Και οι τέσσερις έχουν φύγει ήδη από τη ΓΑΔΑ, όπου οδηγήθηκαν μετά την σύλληψη τους και με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Τα ξημερώματα έγινε και σχετική ανάρτηση στο Indymedia:

Σήμερα, Πέμπτη 6/9, μπάτσοι προτάσσοντας τα όπλα τους, σταμάτησαν αμάξι συντρόφων στα διόδια της ΕΟ, ενώ ταξίδευαν προς Θεσσαλονίκη. Οι σύντροφοι μεταφέρθηκαν και κρατήθηκαν για αρκετές ώρες στο Α.Τ. Ωρωπού, απ' όπου και τους μετέφεραν αργότερα στη ΓΑΔΑ.

Η προσαγωγή μετατράπηκε σε σύλληψη, με κατηγορίες πλημελληματικού χαρακτήρα. Στα πλαίσια επίδειξης δύναμης κράτους και αστυνομίας, σήμερα μπούκαραν στα σπίτια των συντρόφων. Οι συλληφθέντες είναι τέσσερις και ο ενας από αυτούς ανήλικος.

Η υπόθεση εκδικάζεται αύριο, Παρασκευή 7/9, στις 12:00, κτίριο 16 Ευελπίδων. Η οργουελικη κατάσταση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, η αστυνομοκρατία, οι έλεγχοι σε αμάξια αγωνιστών, η αναδιάρθρωση του υπουργείου και το κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργείται καθημερινά από τα ΜΜΕ στοχεύουν στην αποτροπή συμμετοχής στις κινητοποιήσεις ενάντια στη ΔΕΘ.

Σκοπός τους να μην κατέβει κανένας μας στον δρόμο. Να ξέρετε πως θα μας βρείτε εκεί.

ΚΑΝΈΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΆΤΟΥΣ
ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ

Παρασκευή 7/9, στις 12:00, Ευελπίδων, κτίριο 16

Όλοι και όλες στα αντικρατικά και αντικαπιταλιστικά μπλοκ της ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη
Αναρχικοί/ες

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news