facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Μπάχαλο με τα νέα όρια συνταγογράφησης των γιατρών όλης της χώρας! Δείτε τι σημαίνει για τους ασθενείς

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον ιατρικό κόσμο όλης της χώρας το νέο κούρεμα της φαρμακευτικής δαπάνης που αποτελεί το νέο όριο συνταγογράφησης για όλους τους γιατρούς.

Ειδικότερα όσοι γιατροί βρέθηκαν στα ιατρεία τους το πρωί της Παρασκευής ήρθαν αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα, καθώς αντιλήφθηκαν ότι πλέον ο μέσος όρος της τιμής των φαρμάκων που έχουν δικαίωμα να συνταγογραφούν περιορίσθηκε κατά πολλά ευρώ.

Πρόκειται ουσιαστικά για την εφαρμογή των νέων ορίων συνταγογράφησης που άλλαξαν με υπουργική απόφαση στο τέλος Ιουλίου.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ όλα τα νέα όρια συνταγογράφησης:Έρχεται νέο πλαφόν για τη συνταγογράφηση γενοσήμων δια χειρός Π. Πολάκη! Τι προβλέπεται ανά περιφέρεια και ειδικότητα

Τα περίεργα

Το παράδοξο βέβαια στην υπόθεση αυτή είναι ότι σε κάθε περιοχή το χρηματικό όριο για κάθε γιατρό ακόμη και αν είναι της ίδιας ειδικότητας, είναι διαφορετικό.

Από τα πιο περίεργα του συστήματος είναι ότι η δαπάνη αλλάζει ανάλογα το μήνα, και την περιοχή, ασχέτως εάν οι χρονίως πάσχοντες είναι συνήθως οι ίδιες σε έναν νομό. Για παράδειγμα άλλα όρια έχει ένας Παθολόγος στην Καρδίτσα τον Ιανουάριο και διαφορετικά έχει ένας Παθολόγος στη Ρόδο για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Τι σημαίνει για τους ασθενείς

Την ίδια στιγμή οι ασθενείς θα πρέπει να βάλουν πάλι το χέρι στην τσέπη καθώς το νέο σύστημα θα τους επιβάλει να πληρώνουν επίσκεψη και σε δεύτερη ειδικότητα γιατρού εάν θέλουν να λάβουν συμπληρωματική θεραπεία.

Ειδικότερα ενώ μέχρι σήμερα ένας παθολόγος μπορούσε να συνταγογραφήσει και φάρμακα για την καρδιά εάν ο ασθενής διέθετε τη γνωμάτευση, πλέον δεν θα το πράττει καθώς θα ξεφεύγει από τα οικονομικά όρια που του έχουν τεθεί.

Συνεπώς ο ασθενής θα πρέπει να καταβάλει και δεύτερη ιατρική επίσκεψη για να πάρει τα φάρμακα που χρειάζεται. Άλλωστε οι γιατροί που ξεπερνούν τα μηνιαία όρια συνταγογράφησης μετά από τρεις φορές απειλούνται με απολογία στον ΕΟΠΥΥ και συνεπώς και με πρόστιμα.

Παράλληλα οι ασθενείς θα χρειασθεί ακόμη και να αλλάξουν τη θεραπεία που λαμβάνουν εάν αυτή ξεπερνά τα χρηματικά όρια που έχουν τεθεί στο γιατρό τους.

healthreport

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news