facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Κρήτη: Σερβίρουν τις σαλάτες χωρίς λάδι και χρεώνουν «χρυσάφι» ένα μπουκαλάκι

Αίσθηση έχει προκαλέσει η «βροχή» των καταγγελιών στο «Ράδιο Κρήτη» για υπερχρέωση των καταναλωτών σε εστιατόρια του νησιού όταν ζητούν λάδι στη … σαλάτα!

Πέρασε καιρός από τη μέρα που οι καταναλωτές άρχισαν να συνηθίζουν στην ιδέα ότι το χύμα λάδι στα τραπέζια των εστιατορίων, πια, δεν θα υπάρχει.

Το γνωστό λαδόξυδο δεν υφίσταται πλέον, τουλάχιστον στη μορφή που το ξέραμε, αλλά και στην τιμή που είχαμε συνηθίσει, ενώ δυστυχώς, σε αρκετές περιπτώσεις, εστιάτορες στην Κρήτη βρίσκουν την ευκαιρία να βγάλουν επιπλέον κέρδος, χρεώνοντας φυσικά τους πελάτες τους.

Για το θέμα του τυποποιημένου πλέον ελαιολάδου στα τραπέζια των εστιατορίων, σήμερα, υπήρξε «βροχή» καταγγελιών στο «Ράδιο Κρήτη», από καταναλωτές που επισκέφθηκαν εστιατόρια της Πλάκας στην Ελούντα, αλλά και της Παλαιόχωρας στα Χανιά, και όταν ζήτησαν λάδι για την παραδοσιακή χωριάτικη… αλάδωτη σαλάτα, οι υπεύθυνοι τους απάντησαν ότι θα υπάρξει επιπλέον χρέωση…

Και όχι ό,τι κι ό,τι … χρέωση αλλά, όπως κατήγγειλαν, 3 ευρώ τα 100ml!

Θυμίζουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2018 με το νέο νόμο απαγορεύεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης και αντιθέτως είναι υποχρεωτική η χρήση συσκευασιών μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν.

Οι φιάλες πρέπει να φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου.

Έτσι πάνω στα τραπέζια των εστιατορίων υπάρχει λάδι μόνο σε σφραγισμένες, μη επαναγεμιζόμενες συσκευασίες, ή σε συσκευασίες μιας χρήσης.

Αυτό όμως απέχει πολύ, από την επιπλέον χρέωση στην …αλάδωτη σαλάτα

Σε πολλές περιπτώσεις, όπως ανέφεραν οι καταγγέλλοντες, οι εστιάτορες προσφέρουν τα πιάτα χωρίς… σταγόνα λαδιού, ώστε τελικά ο πελάτης να υποχρεωθεί να το παραγγείλει ξεχωριστά, και φυσικά να χρεωθεί γι αυτό.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news