facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

ΕΡΤ:Στην υγειά των κορόιδων!

Αρχή της τηλεοπτικής σεζόν και η ΕΡΤ έρχεται στο προσκήνιο της επικαιρότητας. 
Οχι, η αιτία δεν είναι τα μεγάλα ποσοστά τηλεθέασης που σημείωσε κάποια εκπομπή της, ούτε για το πρόγραμμά της, αλλά γιατί την προηγούμενη εβδομάδα ένας εκ των δημοσιογράφων της παραλλήλισε τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως “θεωρητικό του φασισμού” μέσα από την εκπομπή “Δεύτερη ματιά”. 
Κι αν όλο αυτό συνέβαινε σε κάποια εκπομπή ιδιωτικού καναλιού ο δημοσιογράφος ενδεχομένως να είχε ακολουθήσει το δρόμο της εξόδου, όπως συνέβη πριν από ένα χρόνο με τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο στον ΣΚΑΪ. 
Στη δημόσια, όμως, τηλεόραση επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όχι μόνο ο κ. Καψώχας ζει το πεντάλεπτο της δημοσιότητας που του αναλογεί και γίνεται “φίρμα” – εκεί που μόνο οι σύντροφοί του τον γνώριζαν – αλλά δέχεται και τα εύσημα της κυβέρνησης μέσω του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού κ. Θανάση Καρτερού.
ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΑΤΙΑ
PING Αλλά γιατί να μου κάνει εντύπωση το παράλογο; Ολα στην ΕΡΤ μοιάζει να κινούνται σε ένα δικό τους παράλληλο σύμπαν που δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα συμβαίνουν στην ελεύθερη αγορά της Ελλάδας της κρίσης. Ετσι, την ώρα που ένα ιδιωτικό κανάλι πρέπει να λειτουργεί με 400 περίπου εργαζόμενους, στην ΕΡΤ για τα τρία κανάλια – ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 – απαιτούνται 2.256 και πλέον υπάλληλοι που ποτέ δεν είναι αρκετοί αντί για 1.200 που θα χρειάζονταν σε ένα ιδιωτικό. Υπολογίζεται μάλιστα ότι περίπου 180 δημοσιογράφοι είναι στον πάγο, ενώ παράλληλα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε διάφορες ειδικότες,  όπως πχ μοντέρ. 
PONG Την ίδια στιγμή, που ένα ιδιωτικό κανάλι έχει μπάτζετ περίπου 40 εκατομμύρια το χρόνο για να κάνει ένα καλό πρόγραμμα, στη δημόσια τηλεόραση για ανύπαρκτο πρόγραμμα – καθώς αν αξαιρέσεις την ΕΡΤ1 που έχει κάποιες μικτές παραγωγές, η ΕΡΤ2 παίζει επαναλήψεις – απαιτούνται 190 εκατ. ευρώ. 
PONG Την ίδια στιγμή, που μια εκπομπή σε ένα ιδιωτικό κανάλι αν δεν σημείωσει ικανοποιητικά ποσοστά τηλεθέασης – που συνήθως σχετίζονται με το μέσο όρο της – κόβεται, στη δημόσια τηλεόραση όχι μόνο δεν συμβαίνει αυτό, αλλά οι συντελεστές της αυξάνουν τις αποδοχές τους κατά 30% επειδή απλά έτσι αποφάσισαν οι “σύντροφοι” που τους διόρισαν. 
Κι όλα αυτά την ίδια στιγμή, που η ΕΡΤ μοιράζεται κομμάτι της διαφημιστικής πίτας, τρώει δηλαδή από την ίδια πίτα που παίρνουν και τα ιδιωτικά κανάλια,  με τη μόνη διαφορά ότι εκείνη εισπράττει και τα αναγκαστικά ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν όλοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες φορολογούμενοι – ακόμα κι αν δεν τους εκφράζουν οι θέσεις ή δεν παρακολουθούν το πρόγραμμα της κατά τα άλλα δημόσιας τηλεόρασης όλων των Ελλήνων. Αν όλα τα παραπάνω δεν είναι παράλογα, τότε τι είναι; Στην υγειά των κορόιδων λοιπόν!
tinasmess

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news