facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης - ΝΔ για Ζακ, Κωνσταντινέα και «Φιλελεύθερο»

Σκληρή πολιτική αντιπαράθεση με ακραίους χαρακτηρισμούς, ξέσπασε μετά την απόπειρα της κυβέρνησης να συνδέσει το άγριο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου στο χρυσοχοείο της Ομόνοιας με την επίθεση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Κωνσταντινέα για τη θέση του υπέρ της συμφωνίας για το σκοπιανό.

Ο υπουργός Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης μίλησε για φασιστικές συμμορίες πίσω που μάλιστα έχουν κεντρική καθοδήγηση όπως υποστήριξε. Το Μαξίμου έκανε ένα βήμα παραπάνω. Σε non paper που εξέδωσε χαρακτήρισε τον αρχηγό του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη «ηθικό αυτουργό της μαύρης προπαγάνδας, αποτέλεσμα της οποίας υπήρξε η φασιστική επίθεση σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ».

Η Πειραιώς απάντησε ότι το Μαξίμου «βρίσκεται πια σε διαρκές παραλήρημα, πραγματικά αξίζει όλοι οι πολίτες να διαβάσουν το non paper μιας non κυβέρνησης» ανέφεραν κομματικές πηγές.

Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στη στρατηγική της ταύτισης της ΝΔ με την ακροδεξιά με στόχο τον επαναπατρισμό αριστερών ψηφοφόρων του. Την ίδια στιγμή, όμως, παίρνει το ρίσκο να καταγράψει μεγαλύτερες απώλειες στον χώρο της κεντροαριστεράς που τον ανέδειξε πρώτο κόμμα. «Δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που να πιστεύει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακροδεξιός» δήλωσε στο newpost.gr υψηλόβαθμη πηγή της Πειραιώς. «Αυτός όμως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ» συνέχισε. «Όσες προσπάθειες και να κάνει θα παραμείνει αγκιστρωμένος στις ιδεοληψίες του. Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία είναι καταδικαστέα από όπου και να έρχεται».

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι "το μίσος φέρνει μίσος" , "όποιος το τρέφει είναι συνένοχος, πρέπει να σταματήσουν αυτά".

Δεν υπάρχει καλή και κακή βία

Η θεωρία των δύο άκρων θα κυριαρχήσει στην προεκλογική περίοδο στο εσωτερικό αλλά και στην Ευρώπη. Η αποτυχία της αριστεράς να πείσει ότι όντως έχει να κομίσει στην κοινωνία μια άλλη ρεαλιστική και οραματική πολιτική και οι σοβαρές ευθύνες των παραδοσιακών κομμάτων για την κρίση άνοιξαν το δρόμο για την ενδυνάμωση της ακροδεξιάς και των λαϊκιστών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στην ιδεολογική κόντρα στο πλαίσιο και μιας ευρύτερης προσπάθειας που καταβάλει για αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από άλλα καυτά θέματα που άπτονται της καθημερινότητας. Το success story της εξόδου από τα μνημόνια δεν απέφερε τους αναμενόμενους καρπούς στις δημοσκοπήσεις. Η συζήτηση για την οικονομία εξαντλείται στο αν θα περικοπούν ή όχι οι συντάξεις. Η εύθραστη κυβερνητική ισορροπία λόγω σκοπιανού κλονίζεται όσο τα Σκόπια διακηρύττουν την μακεδονική γλώσσα και εθνότητα τους.

“Ακροδεξιοί δεν υπάρχουν στη ΝΔ” είναι η απάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη . «Δεν μπορεί να το λέει αυτό ο κ. Τσίπρας που συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο» τονίζει. «Ας είναι προσεκτικοί αυτοί οι οποίοι αναζητούν άλλοθι για τη δική τους αποτυχία, χαρακτηρίζοντας την παράταξη η οποία αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα ως ακροδεξιά. Είμαστε η μεγάλη φιλελεύθερη, λαϊκή, μετριοπαθής ελληνική Κεντροδεξιά. Και είμαι πολύ υπερήφανος που ηγούμαι ενός κόμματος το οποίο είναι ενωμένο και το οποίο έχει τη δυνατότητα την επόμενη μέρα να πετύχει κάτι που λίγα Κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη μπορούν να πετύχουν. Δεν έχουμε κανένα πολιτικό κοινό με τον κ. Σαλβίνι ούτε με τον Κ.Ορμπαν»

Οι συλλήψεις

Στο επίκεντρο σκληρής κόντρας βρέθηκαν και οι συλλήψεις των πέντε δημοσιογράφων του «Φιλελεύθερου» που διεθνοποίησε και με αυτόν τον τρόπο το μεταναστευτικό και τα ερωτήματα που υπάρχουν ως προς το που πήγε το 1,6 δις των κοινοτικών κονδυλίων όταν υπάρχει το κολαστήριο της Μόριας.

Το Μαξίμου κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι είναι «ηθικός αυτουργός μιας κατά συρροή κίτρινης δημοσιογραφίας, η οποία υποβιβάζει την ενημέρωση σε συκοφαντική επιχείρηση».

«Όσα συμβαίνουν στη Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Και για τη ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η Κυβέρνηση και οι συνεργάτες της» συνέχισε. «Πήραν 1,6 δισ. ευρώ. Και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο, όπως λένε πλέον τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Η Κυβέρνηση, αντί να απολογείται εκφοβίζει όποιον της ασκεί έλεγχο και κριτική.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στις συλλήψεις των δημοσιογράφων. «Ας το καταλάβουν επιτέλους: Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν θα γίνει Βενεζουέλα» τόνισε. Και δεσμεύτηκε ότι η ΝΔ όταν γίνει κυβέρνηση «θα καταργήσει τη διαδικασία του Αυτοφώρου στα αδικήματα περί Τύπου και θα δώσει προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους, η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων και τις αδιαφανείς διαδικασίες, θα έρθει στο φως και η χώρα θα αποκτήσει μια αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news