facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Εκτεθειμένη ηθικά η κυβέρνηση και η Κατερίνα Νοτοπούλου: Τι αναφέρει στην πραγματικότητα η σύμβαση πρόσληψής της στον Δήμο Θεσσαλονίκης (εικόνα)

Η ταχύτατη πολιτική ανέλιξη της Κατερίνας Νοτοπούλου, έστρεψε πάνω της το ενδιαφέρον. Ένα ενδιαφέρον απολύτως κατανοητό, αφού η νεαρή  πολιτικός που εμφανίστηκε απρόσμενα τον Νοέμβριο του 2016 στο προσκήνιο, αναλαμβάνοντας το τότε νεοϊδρυθέν γραφείο του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, κατάφερε 2 χρόνια αργότερα να μπει στην κυβέρνηση, αναλαμβάνοντας τη θέση της υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι έσπευσαν να αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία για το ποια είναι η 30χρονη πολιτικός, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύτηκε μια θέση στην κυβέρνησή του. Έτσι, επανήλθε στη δημοσιότητα ξανά η πρόσληψή της το 2012 στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έναν «φωτογραφικό διαγωνισμό», επιχείρησε την Πέμπτη να απαντήσει η ίδια η κ. Νοτοπούλου. Και έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα….
«Η σύμβαση εργασίας στον δήμο δεν ήταν φωτογραφική. Γνωρίζουμε πως οι δήμοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Εργάστηκα στο Περίπτερο Τουρισμού. Θα ήταν τιμή μου να δουλέψω ως καθαρίστρια» σημείωσε με απόλυτη φυσικότητα η κ. Νοτοπούλου, ανοίγοντας τους ασκούς του «Αιόλου».Όπως ήταν αναμενόμενο, όλοι έσπευσαν να αναζητήσουν περισσότερα στοιχεία για το ποια είναι η 30χρονη πολιτικός, στην οποία ο Αλέξης Τσίπρας εμπιστεύτηκε μια θέση στην κυβέρνησή του. Έτσι, επανήλθε στη δημοσιότητα ξανά η πρόσληψή της το 2012 στον Δήμο Θεσσαλονίκης. Στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έναν «φωτογραφικό διαγωνισμό», επιχείρησε την Πέμπτη να απαντήσει η ίδια η κ. Νοτοπούλου. Και έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα….
Το κείμενο της σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με την οποία προσελήφθη στο δήμο Θεσσαλονίκης είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικό. Σύμφωνα με την σύμβαση η κυρία Νοτοπούλου προσελήφθη με  την ειδικότητα της εργάτριας καθαριότητας, στην οποία, κατά τη δήλωσή της στην ΕΡΤ, δεν δούλεψε ποτέ, αλλά κατάφερε να μπει σε θέση γραφείου, εκμεταλλευόμενη τις ελλείψεις του Δήμου.
Όπως ήταν αναμενόμενο, οι αντιδράσεις ήταν άμεσες. Τόσο από την αξιωματική αντιπολίτευση όσο και από τους απλούς χρήστες του διαδικτύου.
Σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, τόνισε πως η κυρία Νοτοπούλου δεν μπορεί να συμμετέχει στο υπουργικό συμβούλιο, εξαιτίας της «απάτης», όπως χαρακτήρισε την συγκεκριμένη σύμβαση.
Όπως σημειώνει ο κ. Ρωμανός, «η συνέντευξη της νέας υφυπουργού Μακεδονίας – Θράκης αποκάλυψε χθες μια καλοστημένη απάτη στην οποία μετείχε και η ίδια. Η κ. Νοτοπούλου παραδέχθηκε ότι τρύπωσε στο Δήμο Θεσσαλονίκης ως συμβασιούχος καθαρίστρια, αλλά δεν έκανε ποτέ αυτή τη δουλειά καθώς είχε συμφωνήσει από πριν να βολευτεί σε θέση γραφείου».
Και προσθέτει: «Μια εργαζόμενη στην καθαριότητα, προφανώς μπορεί να γίνει υπουργός. Όπως και κάθε νέος άνθρωπος που κρίνει ο πρωθυπουργός ότι μπορεί να μετέχει στο υπουργικό συμβούλιο. Όχι όμως η κ. Νοτοπούλου, η οποία διέπραξε απάτη. Διότι αυτό που παραδέχθηκε στη συνέντευξή της είναι ότι εκμεταλλεύτηκε τις ελλείψεις που υπάρχουν στην καθαριότητα για να μπει από το παράθυρο σε θέση γραφείου του Δήμου Θεσσαλονίκης».
Πιο αιχμηρή ήταν η αντίδραση των χρηστών του διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν την αποκάλυψη.
Η δήλωση της κ. Νοτοπούλου ότι οι δήμοι χρησιμοποιούν τέτοιου είδους  συμβάσεις για να καλύψουν τα κενά τους σε άλλες θέσεις είναι λογική. Ωστόσο, σε μια κυβέρνηση η οποία κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές με συνθήματα για το «τέλος του παλιού και διεφθαρμένου» και η οποία ετοιμάζεται να κατεβεί στην επόμενη αναμέτρηση φορώντας τον μανδύα του αδιάφθορου και του μαχητή κατά της διαπλοκής και των σκανδάλων, η παραδοχή της δεν γίνεται να περάσει ασχολίαστη. Ειδικά σε ένα πρόσωπο που η πολιτική ανέλιξή του έγινε με τέτοιο εκκωφαντικό τρόπο όπως στην περίπτωση της κ. Νοτοπούλου.
mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news