facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

«Παγώνει» η απόδοση ποινικών ευθυνών για τη φωτιά στο Μάτι - Τι πάει πίσω την πορεία της έρευνας

Την ώρα που δεκάδες συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου ανέμεναν με αγωνία τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας και την απόδοση ποινικών ευθυνών για την μεγάλη καταστροφή που έπληξε την Ανατολική Αττική, μια εξέλιξη της τελευταίας στιγμής ....μεταθέτει χρονικά τις όποιες προσδοκίες τους για απονομή δικαιοσύνης τους επόμενους μήνες ίσως και το νέο έτος!

Και αυτό διότι, ενώ όλα ήταν έτοιμα για την κλήτευση των πρώτων υπόπτων και εν συνεχεία την άσκηση των ποινικών διώξεων, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία της προς την εισαγγελία Πρωτοδικών ζητεί να συμπεριληφθεί στην δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις πυρκαγιές και το πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης κυρία Μαρία Παπασπύρου, το οποίο όπως όλα δείχνουν θα είναι έτοιμο μέσα στους επόμενους μήνες!

Σύμφωνα με το lawandorder.gr, πρόκειται για μια εξέλιξη που μεταθέτει χρονικά για το μέλλον την πρόοδο της εισαγγελικής έρευνας, δεδομένου ότι η έρευνα της κυρίας Παπασπύρου ξεκίνησε μόλις στις 6 Σεπτεμβρίου και αν αναλογιστεί κανείς ότι είχε χρειαστεί ένα 8μηνο ώστε η ίδια υπηρεσία να συντάξει πόρισμα για τις καταστροφικές πλημμύρες στη Μάνδρα, εύκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να ερευνηθεί ένα τόσο πολύπλοκο θέμα όπως η φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου.

Ως εκ τούτου μετά την παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ώστε το συγκεκριμένο πόρισμα να συμπεριληφθεί στη δικογραφία για τις φωτιές, η έρευνα δεν μπορεί να προχωρήσει στην κλήτευσή των υπόπτων.

Μάλιστα, σήμερα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Ηλίας Ζαγοραίος, ο οποίος διενεργούσε την έρευνα για τις φωτιές, πήρε στα χέρια το πολυσέλιδο πόρισμα (πάνω από 100 σελίδες) του πραγματογνώμονα της πυροσβεστικής για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο στοιχείο που ανέμενε για να κλείσει τη δικογραφία και να προχωρήσει στην κλήτευση υπόπτων για τέλεση αδικημάτων.

Μάλιστα, με την έναρξη της έρευνάς του κ. Ζαγοραίος είχε σχηματίσει δικογραφία σε βάρος δύο υψηλόβαθμων στελεχών της Πυροσβεστικής, τα οποία είχε καλέσει για σε εξηγήσεις για ψευδή βεβαίωση που συνίσταται στην παροχή αναληθών στοιχείων προς τις εισαγγελικές αρχές. Επιπλέον, για τη δικογραφία αυτή ο εισαγγελέας είχε προχωρήσει ακόμη και σε κατασχέσεις αποδεικτικού υλικού.

Τέλος, να σημειωθεί πως ο κ. Ζαγοραίος την ερχόμενη Δευτέρα αποχωρεί από τη θέση του, καθώς έχει προαχθεί και μετακινείται στην εισαγγελία Εφετών. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει ο ίδιος την προκαταρκτική εξέταση.

Το γεγονός όμως ότι θα αποχωρούσε από την εισαγγελία Πρωτοδικών λόγω της προαγωγής του ήταν γνωστό στους ανωτέρους του και για το λόγο αυτό είχε μείνει ανοιχτό από τον περασμένο Αύγουστο το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην θητεία του κ. Ζαγοραίου στην εισαγγελία Πρωτοδικών ώστε να τελειώσει την έρευνα για τις φωτιές, παράταση που μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να του έχει δοθεί.

Πλέον την έρευνα του κ. Ζαγοραίου θα διενεργήσουν δυο νέοι εισαγγελείς, οι οποίοι έχουν εμπλακεί στην υπόθεση τις τελευταίες εβδομάδες οι κ.κ. Ν. Φιστόπουλος και Κ. Σπυρόπουλος.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news