facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Βαρβιτσιώτης για Μόρια: Δεν υπάρχει όριο στον κυνισμό του κ. Τσίπρα

«Δεν υπάρχει όριο στον κυνισμό και την υποκρισία του κ. Τσίπρα και της Kυβερνησής του», τονίζει ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

«Ο κ. Τσίπρας, σε χθεσινή συνέντευξή του, απάντησε σε ερώτηση που του έγινε για τη δραματική κατάσταση στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου παραλληλίζοντας τη Μόρια με "πολυτελές ξενοδοχείο" που, όμως, έχει μικρή χωρητικότητα», σχολιάζει ο κ. Βαρβιτσιώτης και συνεχίζει: «Αυτό, δε, το είπε ενώ εικόνες ντροπής μέσα από τον προσφυγικό καταυλισμό κάνουν τον γύρο του κόσμου στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, διαψεύδοντας τον πρωθυπουργό και εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα μας».

Καταγγέλλει ότι έχουν εκταμιευθεί μόνον 153 εκ. από τα 561 εκ. ευρώ μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, με το 70% αυτών των κονδυλίων να έχει δαπανηθεί άσκοπα.

«Η βρετανική εφημερίδα "The Guardian" αφήνει ξανά σαφέστατες αιχμές για τον αδιαφανή τρόπο, με τον οποίον η ελληνική Κυβέρνηση διαχειρίζεται τα 1,6 δισ. ευρώ που έχει στη διάθεσή της για την αντιμετώπιση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος. Συγκεκριμένα, καταγγέλλει ότι έχουν εκταμιευθεί μόνον 153 εκ. από τα 561 εκ. ευρώ μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης, με το 70% αυτών των κονδυλίων να έχει δαπανηθεί άσκοπα. Χρήματα που αν είχαν αξιοποιηθεί σωστά, τότε η Μόρια θα πληρούσε τις απαιτούμενες προδιαγραφές και δεν θα ήταν χώρος αποθήκευσης ανθρώπινων ψυχών. Για ακόμη μία φορά, όμως, επιβεβαιώνεται ένα και μόνο πράγμα: Ότι, παρά τη δήθεν ευαισθησία τους, καταδίκασαν χιλιάδες ανθρώπους να ζουν υπό συνθήκες εξαθλίωσης, διαχειρίστηκαν ως λάφυρο τα ευρωπαϊκά κονδύλια και διέσυραν τη χώρα διεθνώς».

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news