facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Πηγή ΥΠΟΙΚ διαψεύδει το ΑΠΕ: Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί για τις συντάξεις

Μετά τον εκπρόσωπο της Κομισιόν, και η κυβέρνηση διαψεύδει το ΑΠΕ που ανέφερε ότι έχει συμφωνηθεί η μη περικοπή των συντάξεων.

Κορυφαίος αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, διέψευσε το ΑΠΕ, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι αλήθεια (σ.σ.: το δημοσίευμα), γιατί αυτό το πράγμα (σ.σ.: η αναβολή ή όχι του μέτρου της περικοπής των συντάξεων) δεν αποφασίζεται εδώ στην Αθήνα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Ως προς την πορεία της διαπραγμάτευσης αυτή την εβδομάδα, ο ανώτατος αξιωματούχος, που έχει άμεση γνώση του θέματος, είπε στους δημοσιογράφους πως αυτό που έγινε και σήμερα και ολοκληρώθηκε είναι ότι υπήρξε κάποια πρόοδος -σχεδόν συμφωνία- στο δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Υπάρχουν μόνο κάποιες μικροαποκλίσεις.

Ο ίδιο αξιωματούχος ανέφερε ότι δεν είναι «κλειδωμένα» τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει βέβαια κάποια προτίμηση στα μέτρα που θα ήθελε να εφαρμοστούν, αλλά όλα θα είναι σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο που θα συμφωνηθεί.

Ερωτώμενος για το εάν προλαβαίνουν να συμφωνήσουν για τις συντάξεις και η όποια απόφαση να αναγραφεί στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού (κατατίθεται την 1η Οκτωβρίου), ο ίδιος αξιωματούχος ανέφερε ότι αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί τους ξένους, αλλά φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά θα ήθελε να έχει απαλειφθεί το συγκεκριμένο μέτρο έως την 1η Οκτωβρίου. «Ο,τι είναι καλό, είναι καλό να γίνεται όσο το δυνατόν πιο νωρίς», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις μεταρρυθμίσεις σε εξέλιξη και για τη διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news