facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Κίνημα Αλλαγής: Απάντηση στον Πρωθυπουργό οι νέες εικόνες ντροπής από τη Μόρια

«Για ό,τι συμβαίνει στη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά του Αν. Αιγαίου αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο κ. Τσίπρας» σχολιάζει ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής, σε ανακοίνωσή του με αφορμή βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το Al Jazeera από τον καταυλισμό προσφύγων της Μόριας.

«Η κυβέρνηση συνεχίζει να αδιαφορεί στο αίτημα για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αν. Αιγαίου. Δεν το ζητά μόνο το Κίνημα Αλλαγής. Το ζητούν πλέον όλοι. Κάτοικοι, αυτοδιοίκηση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» αναφέρει το κόμμα.

Το Κίνημα Αλλαγής βάλλει προσωπικά κατά του Πρωθυπουργού, με αιχμή τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Euronews, στην οποία - όπως υποστηρίζει - ο κ. Τσίπρας «συνέχισε τις κυνικές του διαπιστώσεις: Παρομοίασε τη Μόρια με πολυτελές ξενοδοχείο που φιλοξενεί παραπάνω ανθρώπους από τη δυναμικότητά του. Iσχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση "σέβεται πλήρως τη διεθνή νομιμότητα, το διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα των ανθρώπων". Με κομπασμό επανέλαβε το διχαστικό επιχείρημα ότι η κυβέρνηση του "δεν πνίγει ανθρώπους στο Αιγαίο". Μετά από 1.400 πνιγμένους κατά τη διάρκεια της δικής του διακυβέρνησης».

«Η απάντηση στον Πρωθυπουργό ήρθε από τις νέες εικόνες ντροπής που παρουσίασε το κανάλι Al Jazeera» επισημαίνει το κόμμα, προσθέτοντας ότι «το να ζουν άνθρωποι σε τέτοιες εξευτελιστικές συνθήκες, το να κινδυνεύει η υγεία (και η ψυχική) παιδιών και ενηλίκων, το να οδηγούνται άνθρωποι στην αυτοκτονία και να βιάζονται γυναίκες και παιδιά δεν είναι σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Το Κίνημα Αλλαγής καλεί τον κ. Τσίπρα «έστω και τώρα να αναλάβει τις ευθύνες του» και «να βάλει ένα τέρμα στην κόλαση που ζουν τα νησιά, όχι για να σωθεί η 'διεθνής εικόνα της χώρας', αλλά για να σώσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια».

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news