facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Επεισόδια στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης - Πετροπόλεμος και χημικά

Στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Βασιλικού Θεάτρου, μεταφέρθηκαν τα επεισόδια μετά την ομιλία Τσίπρα στη ΔΕΘ, καθώς ομάδες διαδηλωτών που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία εκτοξεύουν πέτρες και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, που απαντούν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου διακόπηκε και κατά διαστήματα ομάδες διαδηλωτών επιτίθενται εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή του κέντρου της πόλης παραμένει αποπνικτική, ενώ, μέχρι στιγμής, δεν έγινε γνωστό εάν έγιναν συλλήψεις ή προσαγωγές από την αστυνομία.

Νωρίτερα προκλήθηκαν εκτεταμένα επεισόδια με ακροδεξιούς στους δρόμους γύρω από το δημαρχείο της πόλης.





Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου 250 ατόμων αποκόπηκε από την πορεία που πραγματοποιήθηκε ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών - με τη συμμετοχή 4.000 πολιτών - κρατώντας καδρόνια και ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη αλλά και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Η αστυνομία έκανε χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών για να τους απωθήσει.



Η αστυνομία επιχείρησε να στήσει φραγμό στον δρόμο προς το Βελλίδειο, με τους ακροδεξιούς να προσπαθούν να τον σπάσουν πετώντας πέτρες και με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά.

Με μαντήλια στο πρόσωπο προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα χημικά που έπεσαν σε απόσταση αναπνοής από το Βελλίδειο και οι καλεσμένοι στην ομιλία του πρωθυπουργού, όπως μετέδωσε το thesstoday.gr.

Μικροένταση επικράτησε και στη νότια πύλη της ΔΕΘ, όπου αντεξουσιαστές, που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα στην Καμάρα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία (2.500 άτομα η συμμετοχή), προσπάθησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Οι αστυνομικοί, που είχαν σχηματίσει κλοιό γύρω από το συνεδριακό κέντρο, τους απώθησαν και η ένταση εκτονώθηκε.

Στο μεταξύ, χωρίς εντάσεις και επεισόδια ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή 8.000 κόσμου.

Επί ποδός - στη Θεσσαλονίκη - βρίσκονταν από νωρίς περίπου 6.000 αστυνομικοί, ένστολοι και μυστικοί, αλλά και πράκτορες του FBI και της CIA.

Παράλληλα, περισσότερες από 67 διμοιρίες ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί στους δρόμους από όπου θα περνούσαν οι διαδηλωτές.

Η αστυνομία είχε τοποθετήσει φράχτες παντού γύρω γύρω από την ΔΕΘ ώστε να αποτρέψει τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Βελλίδειο.

Παράλληλα, η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους δρόμους γύρω από τη ΔΕΘ που ήταν… απροσπέλαστοι.

newpost

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news