facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Κουτσούμπας: Απαράδεκτη και επικίνδυνη η συμφωνία των Πρεσπών

Βρισκόμαστε σε διαδικασία αλλαγής συνόρων στα Βαλκάνια και εδώ δυστυχώς, πρωτοστατεί το ΝΑΤΟ και οι συμμαχίες στις οποίες συμμετέχει και η Ελλάδα, τονίζει αναφορικά με τις πρόσφατες εξελίξεις που διαδραματίζονται στα βόρεια σύνορα μας και το Β. Κόσοβο, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτηρίζει «μεγάλο εγκληματικό στοιχείο» στη Συμφωνία των Πρεσπών, το γεγονός ότι έγινε, για να μπει η ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και βεβαίως σε μια πορεία στην ΕΕ.

Υπογραμμίζει ότι με τη συμφωνία αυτή δεν λύθηκε αλλά επιδεινώθηκε το πρόβλημα. Προσθέτει ότι οι αναγνωρίσεις «Μακεδόνας πολίτης» και «μακεδονική γλώσσα» καθιστούν τη συμφωνία «απαράδεκτη και επικίνδυνη», καθώς «όλα τα αλυτρωτικά εθνικιστικά ζητήματα είναι σε πλήρη ισχύ και αύριο θα διεκδικήσουν ζητήματα μειονότητας». Κάνει λόγο για ανιστόρητους και ερωτά γιατί «δεν λένε καθαρά ότι είναι σλαβομακεδονική η γλώσσα, να συμφωνήσουμε κι εμείς, γιατί δεν λένε ότι ο πολίτης αυτός θα είναι πολίτης της Β. Μακεδονίας, που δεν έχει καμία σχέση με την παλιά ενιαία Μακεδονία;».

Η άποψη του ΚΚΕ για τα αναπάντητα ερωτηματικά σημειώνει ο γγ ΚΚΕ είναι γιατί «θεωρούμε ότι έγιναν σκόπιμα, ακριβώς για να αφήνουν ανοιχτή την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" και αύριο σε ανύποπτο χρόνο να εγερθούν ζητήματα»

Σε ότι αφορά την περικοπή ή μη των συντάξεων ο κ. Κουτσούμπας αναφέρει ότι «έχουν γίνει 21 μειώσεις συντάξεων τα τελευταία χρόνια και ότι το ΕΚΑΣ, τέλη του ’19, τελειώνει οριστικά και τελεσίδικα». Τονίζει ότι η «οποιαδήποτε μικρή αναβολή δε λύνει το πρόβλημα» και ζητά την «κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, διότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν μειώσεις, καθώς η εποπτεία είναι εδώ και ο έλεγχος για τα δημόσια οικονομικά δε σταμάτησε.

Επιπλέον δεν συμμερίζεται αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας για «ήρεμη μακροχρόνια καπιταλιστική ανάκαμψη» και εκφράζει την ανησυχία του για την «μεγάλη αστάθεια» που παρουσιάζει η οικονομία στην ευρωζώνη «με τους ανταγωνισμούς Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας κ.λπ».

Αποδίδει τη διαφοροποίηση της στάσης του κ. Τσίπρα από την συντεταγμένη αρνητική ως προς την κοπή των συντάξεων θέση των άλλων κοινοβουλευτικών αρχηγών, στην προσπάθεια αποφυγής τυχών δυσμενών επιπτώσεων από πλευράς εταίρων, λέγοντας ότι διαπραγματεύτηκε το ζήτημα ζητώντας προσωρινή οικονομική χαλάρωση ενόψει εκλογών.

Σε ότι αφορά τον χρόνο των εκλογών ο κ. Κουτσουμπας εκφράζει την πεποίθηση ότι θα διεξαχθούν «σίγουρα το Μάιο – βουλευτικές, ευρωεκλογές, δημοτικές, περιφερειακές – μία Κυριακή και η επόμενη και δεν βλέπω να πηγαίνουν για του χρόνου τον Σεπτέμβριο, που έχει τη δυνατότητα η κυβέρνηση με βάση τον εκλογικό νόμο να πάει».

Για την πορεία του ΚΚΕ υπογραμμίζει τη σταθερότητα που παρουσιάζει το εκλογικό σώμα. Δηλώνει ότι «Εμείς βάζουμε πολύ ψηλά τον πήχη» και πρέπει κι ο ελληνικός λαός να ανταποκριθεί και να μην πέσει στο δίλημμα του διπολισμού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news