facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η υπόσχεση του Τσίπρα στους κατοίκους στο Μάτι

«Δεν θα φύγουν από εδώ οι υπουργοί μέχρις ότου κατοχυρώσουμε ότι τα πράγματα ρολάρουν», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ολοκλήρωση της δίωρης ανοικτής συνάντησης που είχε με τις επιτροπές κατοίκων στο Μάτι, στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν όλα τα θέματα που τους απασχολούν και για τα οποία αγωνιούν.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι σε έναν χρόνο από τη φωτιά, το επόμενο καλοκαίρι, η περιοχή όχι μόνο να έχει αποκατασταθεί αλλά να έχει γίνει ένα πρότυπο οικισμού» και σημείωσε: «Προφανώς υπάρχουν καθυστερήσεις, προφανώς και έχουν γίνει λάθη, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι από την πρώτη στιγμή έδωσα εντολή στον Σπίρτζη και τον Φλαμπουράρη, και είναι κάθε μέρα εδώ στο Μάτι. Δεν είναι επικοινωνιακού χαρακτήρα, είναι ένα στοίχημα δικό μας και δικό σας. Το Μάτι, είναι ένα στοίχημα να τα βάλουμε με την γραφειοκρατία των δομών, να υπερβούμε προθεσμίες για να αποκαταστήσουμε τις περιοχές που έχουν πληγεί»...

Παρατήρησε πως «υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας που πίσω από αυτή την καταστροφή παραμονεύουν προκειμένου να κερδίσουν» και επισήμανε: «Μπορούμε να δώσουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ότι αυτό δεν θα συμβεί. Ότι το Μάτι δεν πωλείται και να δώσουμε το μήνυμα στους ανθρώπους να μην φύγουν από τον τόπο τους και να κρατήσουν τις ιδιοκτησίες τους».

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στα «πράσινα» κτίρια και την κατεδάφιση των «κόκκινων» και των «κίτρινων» που χρειάζονται κατεδάφιση.

Επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης ότι οι δαπάνες αποκατάστασης δεν θα επιβαρύνουν τους κατοίκους στης περιοχής και είπε πως είναι εφικτός ο στόχος σε δύο μήνες από σήμερα να ξεκινήσουν τα συνεργεία τις εργασίες αποκατάστασης και μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι να ολοκληρωθούν οι κατασκευές. «Θα έρχομαι κάθε μήνα εδώ να τα συζητάμε, χωρίς κάμερες και τηλεοπτικά συνεργεία για να βλέπω πώς προχωράνε βήμα βήμα αυτές οι δεσμεύσεις», είπε στους κατοίκους ο κ. Τσίπρας και απευθυνόμενος στους πληγέντες από την πυρκαγιά παρατήρησε: «Η μεγαλύτερη ευθύνη είναι την οργή σας και το θυμό να τα κάνετε ενεργητική πράξη. Να βγείτε μπροστά και να διεκδικήσετε τα δίκια σας. Να δούμε τι θα κάνουμε για τους εγκαυματίες που πρέπει να βρεθούμε δίπλα τους. Πρέπει πολύ γρήγορα αφού κοπούν τα καμμένα δέντρα, να δούμε την αποκατάσταση της εικόνας. Οι άνθρωποι που ζουν εδώ δεν μπορούν να μένουν με το καμένο, με το μαύρο».

Για να μπορέσει το Μάτι να γίνει πρότυπο παραθεριστικής κατοικίας ο πρωθυπουργός είπε ότι πρέπει εκτός από το ειδικό χωροταξικό σχέδιο και την πολεοδομική αναδιοργάνωση να δούμε και την ένταξη. Και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει συλλογικά και με τη συναίνεση των κατοίκων στο Μάτι να εξετάσουν πώς θα αντιμετωπιστούν και ορισμένες αδυναμίες, καθώς θα πρέπει να υπάρχει πρόσβαση στην όποια παραλία και να εξεταστεί η οριοθέτηση του ρέματος, έτσι ώστε αν υπάρχουν κατασκευές σε αυτό να γίνει ό,τι απαιτείται για την ασφάλεια των πολιτών.

Ο πρωθυπουργός εξήρε την προσφορά των ψαράδων της Νέας Μάκρης που με αυτοθυσία έσωσαν ανθρώπινες ζωές, δηλώνοντας ότι η Πολιτεία θα τους το αναγνωρίσει αυτό και είπε ότι έδωσε εντολή στο Υπουργείο Εσωτερικών να χορηγηθεί η ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες που εργάζονται μαζί τους και έδειξαν εξαιρετική προσφορά βοηθώντας και αυτοί ανθρώπους να γλυτώσουν από τις φλόγες.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news