facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ από τον ΑΑΔΕ-Απαλλάσσονται οι πυρόπληκτοι στο Μάτι

Σήμερα, Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων πραγματοποίησε νέα εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2018 σε 2.959 φορολογούμενους.

Με την εκκαθάριση αυτή, χορηγεί απαλλαγή σε 4.615 εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων, για τα οποία έχει εκδοθεί δελτίο επανελέγχου, ύστερα από τις πυρκαγιές στην Αττική, στις 23 και 24 Ιουλίου 2018.

Η απαλλαγή χορηγείται κατόπιν επεξεργασίας των στοιχείων, που εστάλησαν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και τα δεδομένα, που συγκεντρώθηκαν και επαληθεύθηκαν μέσω του τηλεφωνικού κέντρου εξυπηρέτησης πολιτών της ΑΑΔΕ.

Τα νέα εκκαθαριστικά ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα αναρτηθούν εντός της ημέρας στο λογαριασμό των φορολογουμένων στο Περιουσιολόγιο (www.aade.gr).

Από αύριο, 28/09/2018, οι παραπάνω φορολογούμενοι θα μπορούν να ενημερωθούν για τη διαμόρφωση των δόσεών τους, μέσω της προσωποποιημένης πληροφόρησης του TAXISnet (Στοιχεία οφειλών εκτός ρύθμισης).

Κατ΄ εφαρμογή σημερινής σχετικής τροπολογίας, εντός της επόμενης εβδομάδας, θα ακολουθήσει νέα εκκαθάριση ΕΝ.Φ.Ι.Α. για τη χορήγηση απαλλαγής στους φορολογούμενους εκείνους, που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της τροπολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, η χορήγηση απαλλαγής από τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. πραγματοποιείται κεντρικά από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ.).

Ωστόσο, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες δεν είναι δυνατή η χορήγηση της απαλλαγής, ο ενδιαφερόμενος πολίτης πρέπει να πάει στην οικεία ΔΟΥ και να υποβάλει αίτηση στον αρμόδιο Προϊστάμενο. Εφόσον η αίτηση γίνει αποδεκτή, εκδίδεται νέα «δήλωση ΕΝ.Φ.Ι.Α. πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου», η οποία αναρτάται ηλεκτρονικά στο λογαριασμό του φορολογούμενου στο ΟΠΣ Περιουσιολόγιο (www.aade.gr). Εφόσον η αίτηση δεν γίνει αποδεκτή, εκδίδεται πράξη απόρριψης, και ενημερώνεται επί αποδείξει ο φορολογούμενος.

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news