facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Στο ΣτΕ δεύτερη αίτηση ακύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών

Και δεύτερη αίτηση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία» κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

Μετά την αίτηση ακύρωσης από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και 13 Παμμακεδονικές Ενώσεις της ομογένειας, τώρα και το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, η Κίνηση Ακομμάτιστων Πολιτών Αγρινίου και ο δικηγόρος Γεώργιος Κόκκας στρέφονται κατά του ελληνικού Δημοσίου.

Στην αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητούν να ακυρωθεί η τελική συμφωνία των Πρεσπών, όπως και οι επιστολές με τις οποίες ο Νίκος Κοτζιάς συναινεί στην έναρξη διαδικασίας διαπραγμάτευσης για την ένταξη της πΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ.

Όπως επισημαίνουν στην αίτηση, «η Συμφωνία των Πρεσπών εκθέτει τη χώρα μας σε κίνδυνο διαμελισμού και παραχωρεί το όνομα, τη γλώσσα και την ιθαγένεια των αυτοχθόνων πολιτών της ελληνικής Μακεδονίας στους εθνικά Σλάβους πολίτες της γείτονος χώρας».

Ακόμη τονίζουν ότι παραβιάστηκε το άρθρο 82 του Συντάγματος που καθορίζει ότι η κυβέρνηση κατευθύνει τη γενική πολιτική της χώρας, σύμφωνα με όσα ορίζουν το Σύνταγμα και οι νόμοι, καθώς το Σύνταγμα δεν αφήνει απεριόριστη την κυβερνητική εξουσία, όπως έγινε στην προκειμένη περίπτωση, που ουσιαστικά καταργήθηκε η Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913.

Παράλληλα, κάνουν λόγο για παραβίαση της συνταγματικής αρχής της διάκρισης των εξουσιών, του άρθρου 2 του Συντάγματος που κατοχυρώνει την αξία του ανθρώπου σε εθνικό επίπεδο, αλλα και για παράβαση του άρθρου 36 του Συντάγματος, που ορίζει τις εξουσίες, την ευθύνη και τις πράξεις του Προέδρου της Δημοκρατίας στην περίπτωση σύναψης διεθνών συμβάσεων.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news