facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Αντιπολίτευση κατά κυβέρνησης για τη δίωξη στον «Φιλελεύθερο»: Αυταρχισμός, καθεστωτισμός, θυμίζει άλλες εποχές

Kάτα της κυβέρνησης, με σκληρές δηλώσεις, βάλλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με αφορμή τη δίωξη των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» μετά από μήνυση του Πάνου Καμμένου.

Ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο Διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων.

Νέα Δημοκρατία, Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι καταδικάζουν τη δίωξη, κατηγορώντας την κυβέρνηση για καθεστωτισμό.

Νέα Δημοκρατία: «Επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού»

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προέβη σήμερα σε μια ακόμη επίδειξη αλαζονείας, αυταρχισμού και καθεστωτισμού. Ο Πάνος Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη επτά δημοσιογράφων του Φιλελεύθερου επειδή αποτόλμησαν να ρωτήσουν πώς κατασπαταλήθηκε ο πακτωλός των κοινοτικών χρημάτων που δόθηκαν στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού.

Οι τραμπουκισμοί του κ. Καμμένου δεν φοβίζουν κανέναν. Θέλει δεν θέλει, θα δώσει εξηγήσεις για την εθνική ντροπή που ονομάζεται Μόρια, όπως και οι τάχα αριστεροί ευαίσθητοι συνυπουργοί του που εξευτελίζουν καθημερινά την ανθρώπινη ύπαρξη και εκθέτουν την Ελλάδα σε όλο τον κόσμο».

Κίνημα Αλλαγής: «Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται - Θέλουν να τα ελέγχουν όλα»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωσε τα εξής για την δίωξη των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος:

«Η καθεστωτική αντίληψη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ συνεχίζεται. Ο κ. Καμμένος για μια ακόμη φόρα απαντά στην κριτική, με διώξεις και αυτόφωρα εναντίον των δημοσιογράφων της εφημερίδας Φιλελεύθερος, αυτή τη φορά.

Θέλουν να τα ελέγχουν όλα και να τα υποτάσσουν στη γραμμή τους.

Η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου πρέπει να σταματήσει, γιατί εξυπηρετεί μόνο τα άκρα και ναρκοθετεί το μέλλον της χώρας.»

Ποτάμι: «Θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα»

Ο Δημήτρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, ανακοίνωσε ότι:

«H εικόνα των δημοσιογράφων του "Φιλελεύθερου" στα αστυνομικά τμήματα και η είσοδος αστυνομικών στα γραφεία της εφημερίδας για δημοσίευμά της, ύστερα από μήνυση υπουργού, ο οποίος μάλιστα κρυπτόμενος πίσω από την ασυλία λοιδορεί τους πάντες, θυμίζει άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα. Πρόκειται για ένα ακόμη δείγμα ολοκληρωτικής αντίληψης. Είναι προφανές ότι στόχος είναι η ελευθερία του τύπου και ο εκφοβισμός των δημοσιογράφων. Πρέπει κάποια στιγμή η απαράδεκτη αυτόφωρη διαδικασία για δημοσιεύματα στον τύπο να καταργηθεί».

iefimerida

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news