facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Δημοσκόπηση: 9 στους 10 πιστεύουν ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν

Σε αντίθετη κατεύθυνση από τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης κινούνται οι πολίτες όσον αφορά την έξοδο από τα Μνημόνια και το τέλος της λιτότητας καθώς σύμφωνα με έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της ΓΣΕΕ 9 στους 10 θεωρούν ότι ο «Γολγοθάς» δεν τελείωσε.

Στην ίδια έρευνα το 67% των συμμετεχόντων υποστηρίζει ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν προς τη λάθος κατεύθυνση.

Όπως παρατηρούν οι συντάκτες της δημοσκόπησης εκείνοι που «εμφανίζονται να έχουν τις θετικότερες εκτιμήσεις είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και όχι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα οι οποίοι έχουν "σηκώσει" το μεγαλύτερο βάρος της οικονομικής κρίσης μέσω τω περικοπών και των ελαστικών μορφών απασχόλησης».

Συγκεκριμένα στην έρευνα που διεξήχθη το διάστημα 28-30 Αυγούστου, το 89%, θεωρεί ότι οι πολιτικές λιτότητας θα συνεχιστούν και στο μέλλον παρά το τυπικό τέλος των μνημονίων εξαιτίας των συμφωνημένων μέτρων.

dimoskopisi-pinakais1
dimoskopisi-pinakais2


Καθολικό είναι, επίσης, το αίτημα για καθορισμό του κατώτατου μισθού από τους κοινωνικούς εταίρους σε συνεργασία με την κυβέρνηση. Πάνω από 7 στους 10 (72%), θα ήθελαν ο κατώτατος μισθός να αποφασίζεται μετά από συνεργασία της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών. Μάλιστα, οι ερωτηθέντες που τάσσονται υπέρ, βρίσκονται στην πλέον παραγωγική ηλικία από 18-34 ετών και καταλαμβάνουν ποσοστό που αγγίζει και το 80%. 
Ερωτηματικά διατυπώνονται γιατί ο πρωθυπουργός δεν πραγματοποιεί συνάντηση με τους εκπροσώπους των εργαζόμενων.

Πάνω από 8 στους 10 (83%) θα ήθελαν να συναντάται ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους των εργαζομένων και των εργοδοτών, όπως συνέβαινε άλλωστε πριν από την διακυβέρνηση της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να ανταλλάσσουν απόψεις και ουσιαστικά να ακούει η κυβέρνηση τις προτάσεις τους για θέματα της αγοράς εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου, ότι η σχετική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (30%) θεωρεί ότι ο πρωθυπουργός αποφεύγει τα συνδικάτα γιατί δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων παρά τις υποσχέσεις από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών ή δεν του το επιτρέπουν οι δανειστές.

Διαβάστε ΕΔΩ όλη την έκθεση


protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news