facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο των ΗΠΑ στην 83η ΔΕΘ (vid)

Το περίπτερο των Ηνωμένων Πολιτειών, που αποτελούν την τιμώμενη χώρα στη φετινή 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Στο πλευρό του βρίσκονταν, εκτός από τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ και ο πρόεδρος της ΔΕΘ, Τάσος Τζήκας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ξεκινά μία νέα εποχή για τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ ενώ συμπλήρωσε ότι υπάρχει «η προοπτική για την ανάπτυξης φίλιας, σταθερότητας και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών».

Σημείωσε ότι «η Ελλάδα παίζει εξαιρετικά σημαντικό ρόλο σε μια εύθραυστη ευρύτερη περιοχή» και υπογράμμισε ότι «ως πυλώνας σταθερότητας, ασφάλειας και ως χώρα που μπορεί να παίξει ηγετικό ρόλο στην περιοχή, ανοίγει τις πύλες της στη νέα εποχή».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η στρατηγική συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ θα αποτελέσει το καλύτερο θεμέλιο μιας νέας προοπτικής τόσο για την Ελλάδα όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Έκανε μάλιστα ιδιαίτερη αναφορά και στον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, Γουίλμπορ Ρος, που ηγείται της αμερικανικής αποστολής στη Θεσσαλονίκη και με τον οποίον είχε χθες την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς.



parapolitika

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news