facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Οι Τούρκοι πεινούν και ο Ερντογάν χτίζει θερινό παλάτι 300 δωματίων στη Μαρμαρίδα

Η τεράστια Turk Telekom χρεωκόπησε αναγκάζοντας τις τράπεζες να πάρουν την πλειοψηφία των μετοχών της, η τουρκική λίρα καταποντίζεται, οι επενδυτές εγκαταλείπουν τη χώρα, οι πολίτες σφίγγουν το ζωνάρι κι ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε ότι χρειάζεται ένα νέο θερινό ανάκτορο για να απολαμβάνει την ηρεμία του. Αλλά τι τον νοιάζει, αφού όπως είπε οι Τούρκοι είναι μια χαρά καθώς συνεχίζουν να πωλούνται ψυγεία.

Όπως έγραψε πριν από λίγες μέρες η αντιπολιτευόμενη, τουρκική, Cumhuriyet, μια έπαυλη 300 (!) δωματίων με τοίχους ύψους τεσσάρων μέτρων και κλιματισμό αξίας τριών εκατομμυρίων τουρκικών λιρών ανεγείρεται στον κόλπο Οκλούκ της Μαρμαρίδας για τον Τούρκο πρόεδρο, παρά το σάλο που προκάλεσε την τελευταία τριετία το προεδρικό «λευκό παλάτι» των 1.150 δωματίων του «σουλτάνου» στην Άγκυρα λόγω του τεράστιου κόστους τους και των ερωτημάτων για τη νομιμότητά του.


Τα σχέδια προέβλεπαν αρχικά την ανακαίνιση ενός ξενώνα τεσσάρων δωματίων που κατασκευάστηκε στον ίδιο απομονωμένο κόλπο επί θητείας του όγδοου προέδρου της χώρας, του Τουργκούτ Οζάλ, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από τους διαδόχους του. Αλλά τελικά αποφασίστηκε η κατεδάφιση του ξενώνα αυτού και η ανέγερση της νέας έπαυλης του Ερντογάν, θύματα της οποίας έπεσαν περίπου 50.000 δέντρα, επειδή θα κατασκευαστεί ένας δρόμος πρόσβασης μήκους 17 χιλιομέτρων, όπως διαμαρτύρονται τουρκικά ΜΜΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ιστοσελίδα της τουρκικής προεδρίας χαρακτήριζε παλαιότερα τον συγκεκριμένο κόλπο «χώρο πρασίνου κατηγορίας 1», όπου δεν επιτρέπεται η δόμηση, χαρακτηρίζοντας «προκατασκευασμένο κτίριο» τον ξενώνα- πληροφορία που εξαφανίστηκε πλέον από την ιστοσελίδα.

Oι νέες κατασκευές περιλαμβάνουν προβλήτα, ελικοδρόμιο, πισίνες, χώρους αναψυχής, κτίρια για τη στέγαση του προσωπικού, μπάνγκαλοους, ενώ μεταφέρθηκαν και 120.000 τόνοι άμμου για την παραλία.

Η αντιπολίτευση βοά. «Η κατασκευή μιας θερινής έπαυλης σ’ αυτό τον χώρο δεν είναι νόμιμη», λέει ο βουλευτής του κεμαλικού CHP Ακίν Ουστουντάγ. «Είναι παράνομη και καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον. Σε αυτόν τον κόλπο απαγορεύεται ακόμη και το ψάρεμα, ενώ λίγο μακρύτερα συχνάζουν μεσογειακές φώκιες για να γεννήσουν».

Παράλληλα ο Ερντογάν κάνει σχέδια και για άλλη μια κατοικία στα βάθη της Ανατολίας, στις όχθες της λίμνης Βαν, συνολικού εμβαδού 1.071 τ.μ. -συμβολικός αριθμός για να θυμίζει τη χρονολογία της νίκης των Σελτζούκων του Αλπ Αρσλάν επί των Βυζαντινών. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος στα τέλη του περασμένου μήνα η νέα έπαυλη θα είναι ένα μνημείο για τη νίκη αυτή και θα κατασκευαστεί εκεί που είχε στήσει τη σκηνή του Αλπ Αρσλάν, στο Αχλάτ, περίπου 50 χλμ. βόρεια του Μαντζικέρτ.

Το νέο παλάτι θα είναι η τέταρτη επίσημη κατοικία του Ερντογάν πέρα απ’ το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα, το μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη και το θερινό ανάκτορο στη Μαρμαρίδα.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news