facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΕΘ 2018: Αγρια επεισόδια - Η αστυνομία «έπνιξε» τη Θεσσαλονίκη στα χημικά - Θύματα μικρά παιδιά

Πρωτοφανείς εικόνες έζησε χθες η Θεσσαλονίκη με εκτεταμένα επεισόδια, ενώ σοκ προκαλούν τα βίντεο από τη χθεσινή συγκέντρωση που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και δείχνουν μικρά παιδιά να κλαίνε από τα δακρυγόνα και γυναίκες τραυματίες στο έδαφος.

Χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ωστόσο η συγκέντρωση αμαυρώθηκε από τα επεισόδια και την αλόγιστη χρήση χημικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να πνιγεί η πόλη στα δακρυγόνα και να σπάσουν τα τηλέφωνα του ΕΚΑΒ για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του ΕΚΑΒ ο συνολικός αριθμός των ατόμων στα οποία χρειάστηκε να χορηγηθούν οι πρώτες βοήθειες ανέρχεται σε 60. Οχτώ εξ αυτών, δε, χρειάστηκε να διακομιστούν σε εφημερεύον νοσοκομείο. «Αυτά αφορούσαν κυρίως σε αναπνευστικά προβλήματα και μικροτραυματισμούς. Η πλειονότητα αντιμετωπίστηκε επιτόπου με παροχή πρώτων βοηθειών και μόνο 8 από αυτά διακομίστηκαν στην εφημερία του Ιπποκράτειου Γ.Ν.» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στο βήμα, έξω ήταν σε εξέλιξη πετροπόλεμος: Ξύλο, ρίψη χημικών, τραυματίες, προσαγωγές και συλλήψεις αμαύρωσαν τη χθεσινή διαδήλωση ενώ οι μάχες κουκουλοφόρων-ΕΛΑΣ ήταν πολύωρες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις δεν σταμάτησαν να ρίχνουν χημικά ακόμη και κατά μικρών παιδιών και ηλικιωμένων που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ή απλά έτυχε να περνάνε από το σημείο! Φωτορεπόρτερ που καλύπτουν πορείες επί χρόνια δήλωσαν στο protothema.gr ότι αυτό που έζησαν χθες ήταν πρωτόγνωρο και πως ποτέ δεν έχουν ξαναδεί τόσο εκτεταμένη χρήση χημικών.

Βίντεο-σοκ: Παιδάκια κλαίνε από τα δακρυγόνα



Βίντεο: Γυναίκα τραυματίας στο έδαφος, τραυματίες φιλήσυχοι διαδηλωτές - «Τι κάνετε», φωνάζει ο κόσμος στην αστυνομία

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε αρκετά άτομα με αναπνευστικά προβλήματα ή τραύματα. Άγνωστοι προκάλεσαν σημαντικές υλικές ζημιές σε καταστήματα.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια:


Δείτε τι γινόταν χθες το βράδυ στον Λευκό Πύργο:



Η αστυνομία προσήγαγε 28 άτομα, εκ των οποίων οι 8 συνελήφθησαν και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

Μαρτυρία γυναίκας από τα επεισόδια: Κόντεψα να πεθάνω από τα επεισόδια



Χιλιάδες άνθρωποι στην πορεία


Με συνθήματα, όπως «όχι στο ξεπούλημα της Μακεδονίας», «Ελλάς Ελλάς Μακεδονία» και «Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία» διαδήλωσαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο αλλά σταμάτησαν στην πλατεία ΧΑΝΘ από το φραγμό που είχαν στήσει κλούβες των ΜΑΤ. Μετά το αστυνομικό μπλόκο επέστρεψαν στον Λευκό Πύργο όπου έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

Πάντως όσοι έφταναν στη Θεσσαλονίκη με λεωφορεία ήταν αναγκασμένοι να περπατήσουν τουλάχιστον δυο χιλιόμετρα. Η Τροχαία είχε ρητή εντολή από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να διακόπτει την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων στη δυτική είσοδο της πόλης κι έτσι οι πολίτες περπατούσαν από την οδό Κωλέττη μέχρι και τον Λευκό Πύργο.


sillaltirio-makedonia-2
sillaltirio-makedonia-1
thessaloniki05
thessaloniki06
sillaltirio-makedonia-5
sillaltirio-makedonia-6
sillaltirio-makedonia-7
silalitiriomesa


epeisodia-new3
epeisodia-new5
epis3
epeisodia03
epeisodia02
epi6
epp2
4545502
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news