facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

«Καραβάνια» από μετανάστες έξω από τη Θεσσαλονίκη: 158 άτομα στοιβαγμένα σε φορτηγά

Σε «μονοπάτι» διακίνησης μεταναστών και προσφύγων έχουν μετατρέψει οι διακινητές την Εγνατία Οδό, περνώντας σε... καραβάνια τους ανθρώπους από τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα, με προσωρινό προορισμό τους τη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε λίγες ώρες την Τρίτη, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, η ελληνική αστυνομία εντόπισε 158 μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι ήταν στοιβαγμένοι σε φορτηγά.

Το πρώτο «φορτίο» εντοπίστηκε λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στο Δερβένι. Οι διακινητές είχαν κατεβάσει από τα φορτηγά τους ανθρώπους και τους είχαν εγκαταλείψει στον δρόμο. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από διερχόμενους οδηγούς, οι οποίοι διέκριναν το γκρουπ των μετανατσών και συγκεκριμένα τα 48 άτομα που βάδιζαν προς τη Θεσσαλονίκη.

Λίγη ώρα αργότερα, σε τακτική έρευνα της αστυνομίας σε φορτηγό, αποκαλύφθηκε η μεταφορά άλλων 110 ατόμων, λίγο έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Οι μετανανάστες και οι πρόσφυγες προέρχονταν από την Αίγυπτο, το Αφγανιστάν και την Παλαιστίνη, ενώ 48 άτομα ήταν από τη Συρία.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αστυνομίας, οι διακινητές αναλαμβάνουν να περάσουν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες από την Τουρρκία στην Ελλάδα, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, έναντι 2.000 ευρώ για κάθε άτομο που μεταφέρουν.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news