facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Μάνδρα: Η Ρ. Δούρου και άλλοι 10 καλούνται ως ύποπτοι για τις φονικές πλημμύρες

Για σειρά πλημμεληματικών αδικημάτων που σχετίζονται με πράξεις και παραλείψεις τους πριν καί μετά τις φονικές πλυμμήρες στη Μάνδρα καλούνται να καταθέσουν με την ιδιότητα των υπόπτων στις αρχές περισσότερα από δέκα πρόσωπα - ανάμεσά τους και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Συγκεκριμένα στα πρόσωπα αυτά εκτός από την κυρία Δούρου συγκαταλέγονται η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης, υπάλληλοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Μάνδρας και οι αρμόδιοι υπάλληλοι του δασαρχείου Αιγάλεω και των πολεοδομιών Αιγαλέου και Ελευσίνας.

Τα αδικήματα για τα οποία καλούνται να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι είναι τα εξής: της πρόκλησης πλημμύρας από αμέλεια, των ανθρωποκτονιών από αμέλεια κατά συρροή, των σωματικών βλαβών και της παραβίασης κανόνων οικοδομής.

Τα παραπάνω πρόσωπα καλούνται ως ύποπτα για εξηγήσεις με παραγγελία της εποπτεύουσας εισαγγελέως στην έρευνα για τις πλημμύρες, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.

Οι εμπλεκόμενοι φέρονται, μεταξύ άλλων, με πράξεις ή παραλείψεις τους να μην προχώρησαν στα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα και να εξέδωσαν άδειες να χτιστούν ακίνητα πάνω στα ρέματα.

Η δικογραφία περαιώθηκε από την Υποδιεύθυνση ασφαλείας Δυτ. Αττικής αρχές Σεπτεμβρίου και στάλθηκε στην εισαγγελέα λίγο πριν τις 15 του ίδιου μήνα. Τάχιστα η εισαγγελέας ολοκλήρωσε τη μελέτη της ογκωδέστατης δικογραφίας και στις αρχές της εβδομάδας ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποστείλουν άμεσα τις κλήσεις.

lawandorder

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news