facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Έρχονται χιλιάδες «μεταμνημονιακοί» πλειστηριασμοί - Στο σφυρί και σπίτια κάτω των 100.000 ευρώ

Από την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου ξεκινούν και πάλι οι πλειστηριασμοί. Σύμφωνα με το πλάνο που έχουν συμφωνήσει δανειστές, τράπεζες και κυβέρνηση, στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών φορτώνονται συνεχώς νέες υποθέσεις και πλέον ο ρυθμός με τον οποίο θα πραγματοποιούνται υπερβαίνει τους 2000 κάθε μήνα.

Η οδηγία που έχει φθάσει στις τράπεζες από τη Φρανκφούρτη εν΄όψει της σύνταξης των νέων πλάνων είναι ότι πρέπει η στοχοθεσία να μεθοδευτεί κατά τέτοιον τρόπο, ώστε στο τέλος το 2021 τα προβληματικά δάνεια να έχουν υποχωρήσει πιο κάτω από το 20%.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τράπεζες έχουν κατεβάσει το όριο της αντικειμενικής αξίας των κατοικιών που ανεβαίνουν στις πλατφόρμες από τις 150 χιλιάδες ευρώ στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Είναι ζήτημα χρόνου ο πήχης να υποχωρήσει και κάτω από τις 100.000 ευρώ, κάτι που αναμένεται να δούμε να συμβαίνει σε μεγάλη έκταση το 2019.

Η κυβέρνηση δεν είναι καθόλου ευτυχής με τη συγκεκριμένη προοπτική, αλλά τα περιθώρια για πιέσεις στις τράπεζες δεν είναι πολλά

Ολόκληρο το ρεπορτάζ στο Πρώτο Θέμα

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news