facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

«Στρατιώτης» ο Τόσκας- Εύσημα Σκουρλέτη που τον αντικαθιστά

«Tα δέντρα θα ξεφυτρώσουν, τα σπίτια θα ξαναχτιστούν, οι ακρογιαλιές θα γεμίσουν και πάλι παιδικές φωνές, όμως αυτοί που πέθαναν δεν θα ξανάρθουν κοντά μας» δήλωσε ο Ν. Τόσκας κατά την αποχώρησή του από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, μην παραλείποντας να ευχαριστήσει τον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως «απέδειξε ότι γενναιότητα δεν έχουν μόνο οι στρατηγοί αλλά και τα υπεύθυνα πολιτικά πρόσωπα που κυρίως σε δύσκολες στιγμές δείχνουν το εκτόπισμά τους».

«Οφείλουμε να τους θυμόμαστε, οφείλουμε να βρούμε τρόπους για να μην ξαναζήσουμε μια τέτοια τραγωδία και οφείλουμε να το κάνουμε πράξη γιατί μόνο τότε η πολιτική συγγνώμη θα έχει πραγματικό αντίκρισμα» συμπλήρωσε, δηλώνοντας πως «όταν ήρθε η ώρα του απολογισμού, όλοι λυγίσαμε».

«Επί 35 χρόνια υπηρέτησα την πατρίδα. Δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός, δεν το επιδίωξα, ούτε σκοπεύω να γίνω» δήλωσε, υποστηρίζοντας πως επέλεξε να μην ακούει τις σειρήνες της μικροπολιτικής αλλά να κάνει σωστά τη δουλειά του, ενώ εγκάλεσε όσους «δεν με πίστεψαν όταν έλεγα ότι δεν είμαι βιδωμένος με την καρέκλα».

Ο Ν. Τόσκας έκανε επίσης λόγο για μία δημοκρατική αστυνομία, για την οποία αγωνίστηκε «κόντρα σε νοοτροπίες και αυθαίρετες πρακτικές που την έθεταν απέναντι στον πολίτη, ακόμα και συχνά σε διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης», ενώ αναφέρθηκε και στη μεγάλη μεταναστευτική κρίση που αντιμετώππισε και αντιμετωπίζει η κυβέρνηση.

Σχέδια πολιτικής προστασίας και ωδή στη νομιμότητα

Από τη μεριά του, ο Πάνος Σκουρλέτης στον οποίο εκχωρούνται οι ευθύνες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επέμεινε στα χωροταξικά αίτια της περιοχής του Ματιού για την τραγωδία, σημειώνοντας ωστόσο πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανακουφίσει όσο είναι δυνατόν, όσους αντιμετώπισαν τις καταστροφικές της συνέπειες.

Για τον Ν. Τόσκα δήλωσε πως «θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε το έργο της παρουσίας του με βάση τα όσα συνέβησαν από τις 23 Ιουλίου και έπειτα».

«Μέσα σε αντίξοες συνθήκες δημοσιονομικής στενότητας, μεγάλων ελλείψεων στις υποδομές, ο Νίκος Τόσκας έκανε μια εξαιρετική δουλειά. Θα ήταν άδικο να αξιολογήσουμε την παρουσία του περιοριζόμενοι μόνο στα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Αντιλαμβάνομαι ότι τόσο για την αστυνομία, όσο και για την πυροσβεστική υπάρχει ανάγκη μέσα από την αποτίμηση, να βρουν πιο ισχυρές, με πιο υψηλό το φρόνημα, γιατί θα βρεθούν αντιμέτωπα με δύσκολες συνθήκες και πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Αυτή είναι η διαρκής αποστολή των δύο αυτών σωμάτων. Αυτοί οι ένστολοι θα κληθούν και τα επόμενα χρόνια να δράσουν και να επιτελέσουν το καθήκον τους. Ας αφήσουμε τη γλυκεία πολιτεία της πολιτικής κερδοσκοπίας και ας σταθούμε όλοι μαζί. Είναι απαίτηση των πολιτών. Η κριτική να γίνει με αποτελεσματικό τρόπο. Θέλω να ευχηθώ να μην βρεθούμε ξανά μπροστά σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι βέβαιο ότι θα έρθουν κι άλλες φορές δύσκολες συγκυρίες. Ευχαριστώ τον Νίκο και προσωπικά και εκ μέρους της κυβέρνησης. Είναι ανιδιοτελής και υπερασπιστής των ιδεών και των αξιών του», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε ακόμη στην ανάγκη δημιουργίας ενός ισχυρού οργανισμού πολιτικής προστασίας, υπογραμμίζοντας τις μεγάλες κλιματικές αλλαγές, αλλά και τις διαχρονικές παθογένειες της χώρας για τον τρόπο με τον οποίο χτίστηκαν οι πόλεις της.

«Πρέπει οι νόμοι και οι κανόνες να ψηφίζονται και να εφαρμόζονται» σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης.

thepressproject

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news